DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Anthony Hamilton: Lewis már nyáron világbajnok lehet

A kétszeres F1-es bajnok édesapja szerint fia már tavaly képes lehetett volna erre a bravúrra. Nico Rosberg teljesítményét azonban nem becsüli alá, egy másféle csatát vár kettejük között.

„Sosem lehet tudni, de ha azt nézzük, min ment keresztül Lewis a tavalyi év során, akkor láthatjuk, hogy az évet erősen kezdtük. Akkor úgy éreztük, hogy ha minden jól megy, év közepén valószínűleg megnyerheti a bajnokságot” – mondta Anthony Hamilton a Sky Sports weboldalának. A csata végül az utolsó versenyig húzódott el. Lewis Hamilton három alkalommal nem szerzett pontot, kétszer műszaki hibák miatt csak a rajtrács végéről vagy bokszutcából indulhatott.

„Azt hiszem, lehetséges, hogy ugyanez megtörténhet idén. Ha jól kezd, az autó jó, a teljesítmény jó, akkor Lewis újra megnyerheti a bajnokságot” – mondta az idősebb Hamilton, aki tisztában van vele, fiának ehhez milyen ellenféllel kell megbirkóznia. „150 százalékkal többet várok Nicótól idén. Azt hiszem, egy egészen más mentalitással fog érkezni, máshogy értékeli majd Lewist, és hogy hogyan győzze le őt. Mert Lewist nehéz legyőzni, ő egy zsoldos, ha arra van szükség.”



„Nicónak valószínűleg vissza kell térnie a tervezőasztalhoz, és újragondolnia mindent, mert senki sem legyőzhetetlen, csak meg kell találni a helyes megoldást. Végeredményben ez egy verseny, és hatalmas a tisztelet és barátság kettejük között, amely már hosszú, hosszú ideje fennáll. A fiúk 13 éves koruk óta ismerik egymást” – tért ki Anthony Hamilton a két versenyző közötti idei viszályra.

„De nyilvánvaló, hogy mindketten a karrierjük csúcsán vannak, amikor pedig ideérsz, akkor feszültség jelenik meg, nem személyes feszültség, inkább üzleti. Ugyanez történne, ha a legjobb barátoddal együtt ülnél egy irodában, és csak egy munkát kaphatnátok meg. A barátság erős. Azt hiszem, egy másféle rivalizálást láthatunk majd idén. A tisztelet jelentősen megnőtt kettejük között, és most már sokkal inkább odafigyelnek egymás érzéseire.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: