DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Vergne Raikkönen helyére pályázik

A francia versenyző, aki tesztelőként csatlakozott a Ferrarihoz, lefitymálta az F1-es tartalékpilóta szerepét, és utalt arra, célja az, hogy egyik jelenlegi versenyzőt kiszorítsa helyéről 2016-ban. Aki a szerződések alapján csak Kimi Raikkönen lehet.

Jean-Eric Vergne három szezont húzott le a Formula-1-ben a Toro Rosso színeiben, negyedszerre azonban már nem szavaztak neki bizalmat. A francia jelenleg a Formula-E-ben szerepel, eközben azonban a Ferrarihoz is csatlakozott tesztpilótaként, elsődleges feladata a szimulátorban végzett fejlesztőmunka. Bár a hasonló módon versenyülés híján Ferrarihoz érkező Esteban Gutierrez felette áll a ranglétrán, mivel ő kapta meg a tartalékversenyző pozícióját, Vergne úgy véli, jobban járt, mint a mexikói.

„Őszintén, inkább előnyben részesítem azt, hogy a szimulátorban dolgozhatok, és valami hasznosat csinálok, mint a tartalékos szerepét” – árulta el Vergne az olasz La Gazzetta dello Sportnak. „Manapság a harmadik versenyző feladata annyi, hogy ott legyen a pályán, és semmi különöset nem csinál. Zavaró lehet, hogy nem tudsz segíteni a csapatnak. Úgy érzem, az enyém egy fontos szerep.”



„Tudom, hogy a legjobbamat nyújtottam, épp ezért nem bántam meg semmit” – tért ki Vergne a Toro Rosso ülésének elvesztésére Max Verstappennel és Carlos Sainzzal szemben. „Most pedig a Ferrarinál vagyok, amely nagy lehetőség 2016-ra. Jobb ez, mint a Caterhammal vagy Marussiával mindig utolsónak lenni.”

Vergne utalt a 2016-os „nagy lehetőségre”, amelyen valószínűleg azt érti, hogy terve Kimi Raikkönen ülését elfoglalni. Sebastian Vettel ugyanis hároméves szerződést írt alá a csapattal – Vergne bevallotta, nem ártott, hogy volt már az istállónál egy ismerős. „Azóta ismerem, hogy F3-as koromban a Red Bull szimulátorában dolgoztam. Mindig is jó volt a kapcsolatom vele, akárcsak Kimivel. Bizonyára segített, hogy Vettel a Ferrarihoz ment, de azt is tudom, hogy a nevem mások is említették. Sokat beszéltem például Massimo Rivolával” – említette meg az olasz istálló sportigazgatóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: