DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Senna-portré farmernadrágokból

Csodák márpedig vannak. Ezt bizonyítja Ian Berry egyedi remekműve, egy csodálatosan szép Ayrton Senna-portré is, amelyet a Senna-család farmernadrágjainak darabjaiból alkotott meg a mester.

Az egyedi alkotás az Autosport International kiállításon jelenleg is megtekinthető. Első ránézésre semmi különös nincs benne, hiszen a háromszoros F1-es világbajnok legendáról számos híres portré készült, de ha jobban szemügyre vesszük a művet, akkor látjuk, hogy bizony apró farmerdarabkákból lett megalkotva ez a csoda. Ráadásul, nem akármilyen farmerekből, hanem a Senna-család különböző árnyalatú nadrágjaiból.

Ezentúl gondoljon mindenki erre, mielőtt kidobná elkopott farmerét. „Az ember nem annyi, amennyi, hanem annyi, amennyi tőle kitelik” – írta Örkény István egyik híres egypercesében, és ugyanez igaz a tárgyakra is. Bármiből lehet csodákat létrehozni, ha az embernek van hozzá szeme, hogy meglássa benne a lehetőséget, és persze keze és tehetsége, hogy létre is hozza azt.

A tehetségek emberek pedig sokszor egymást is megihletik, így történt ez jelen esetben is, hiszen Hans van der Schroeff holland filmművész egy rövid kisfilmben örökítette meg Berry mesterművének elkészültét. Íme:

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: