DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: A Lotus késve fizetett nevezési díjat

Újabb elmélet látott napvilágot arról, miért volt kérdőjeles a Lotus neve a legutóbbi 2015-ös nevezési listán. Állítólag nem tudták időben kifizetni az F1-es induláshoz szükséges összeget.

A közelmúltban kiadott nevezési listán továbbra is szerepel a Caterham és Manor (Marussia) neve, annak ellenére, hogy a mezőny szinte biztosan nélkülözni fogja ezt a két istállót. Ennél is érdekesebb volt viszont, hogy a Lotus mellett a két kiscsapathoz hasonlóan egy csillagot tüntettek fel – amely arra utal, hogy hivatalosan még nincs megerősítve a csapat helyzete.

Az olasz Omnicorse lap azzal a teóriával állt elő, hogy az istálló nincsen veszélyben, csupán kérelmet nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy megváltoztathassák nevüket – tehát nem az indulás, csupán az elnevezés bizonytalan. A leginkább valószínűnek az tűnt, hogy az istálló a „Lotus” elé/mögé egy szponzor nevét is fel akarja venni.



A spanyol Diario Sport azonban arról írt, hogy a csillag igazából amiatt tűnt fel, mert az istálló nem fizette ki nevezési díját. A lap híre az Omnicorse egy másik cikkén alapult. „Tévedés volt, vagy a pénzhiány akkora, hogy a legalapvetőbb pénzügyi kötelezettségnek sem képesek eleget tenni? Nem egyértelmű, de Párizsból (az FIA székhelye) azt üzenték, az enstone-iak helyrehozták a helyzetet, habár megkésve” – írta az olasz sajtó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: