DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Ezt üzeni Maldonado az őt kritizálóknak

F1-ben töltött évei során Pastor Maldonado kritikák, humorosnak szánt megjegyzések és internetes mémek állandó tárgyává vált. A venezuelai pilóta így vélekedik a nem túl irigylésre méltó helyzetről.

Négy évet felölelő pályafutása során voltak egészen bravúros pillanatai is a 29 esztendős pilótának, de leginkább mégis nagy bakikra és összetört autókra gondolunk a venezuelai kapcsán. Vallja be, de csak őszintén, aki még sosem mosolyodott el egy-egy epés, Maldonadót emlegető megjegyzés kapcsán, vagy sosem jutott eszébe egy versenybaleset videóját nézve: „ezt Pastor jobban csinálta volna”.

Az Autosport magazin a kétes hírnév kapcsán szólaltatta meg a dél-amerikai rosszfiút. „Gondolj bele, mi történne, ha komolyan vennél minden megjegyzést, amit az emberek tesznek. Én azokat becsülöm, akik támogatnak engem, ők pedig sokan vannak, főleg a hazámból és Dél-Amerikából. Még Európában is sok rajongóm van, főleg Olaszországban, mert ott kezdtem bele a versenyzésbe. Kétségtelen, hogy vannak megjegyzések, amik nem tetszenek. De nem tehetek velük semmit. Jó dolog, hogy az ember szabadon beszélhet, és azt mondhat, amit akar” – vélekedik Maldonado.



Kiemelte, hogy a kétszeres világbajnokot, Fernando Alonsót is sokan kritizálják, pedig ő végképp bizonyította képességeit. „Néhány ember még Alonsóval sem elégedett. Csak példának mondom, de úgy gondolják, hogy arrogáns. Szerintem egy rendes fickó, és csodás vezető. De amikor a nyilvánosság előtt vagy, az emberek véleményt formálhatnak rólad. Vannak jó vélemények, vannak rosszak, de engem nem izgatnak.”

„Emberből vagyunk. Még Ricciardo is összetörte az autót Suzukában. Nem csak én csinálok ilyet. Elkövethetsz hibákat, főleg, mikor keményen hajtasz, amikor pedig nem túl stabil az autód, a dolog még rosszabb” – hívta fel a figyelmet Maldonado. Autói többsége, amelyeket pályafutása során a Lotus és Williams adott neki, valóban nem könnyítette meg dolgát.

A versenyző váltása a Lotus csapatra nem úgy alakult, ahogyan eltervezte, de úgy érzi, a történtek megmutatták valódi énjét. „Egy igazán nehéz szezon után érkeztem a Williamstől, ahol kellemetlen időjárás uralkodott. A Lotusnál volt a legjobb hely a piacon. Nehéz volt elfogadni, hogy nem tudunk javítani az év során annyit, amennyit szerettünk volna. De ugyanakkor azt mondtam: talán az élet azért juttatott ide, hogy felkészüljek a jövőre. Azt hiszem, mindenkinek megmutattam, hogy ahányszor lehetőséget kapok, hogy elvégezzem a munkám, én elvégzem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: