DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

A Mercedes már januárban teszteli új autóját

A hivatalos tesztek előtt, Silverstone-ban gurul pályára először a címvédők 2015-ös konstrukciója, a W06. Toto Wolff szerint a módosított motorbefagyasztás kedvezhet az F1-es csapatnak.

A 2015-ös szezon első tesztjét Jerezben tartják február 1. és 4. között, a Mercedes azonban már januárban pályára fog gurulni. Ezt Toto Wolff, a csapat üzleti ügyvezető igazgatója árulta el az olasz La Gazzetta dello Sportnak, akik az osztrák Kitzbühel város síközpontjában töltött szabadságán lepték meg.

„Első célunk az, hogy időben összeálljon az autó január közepére. Ekkorra tervezünk egy tesztet Silverstone-ban. De csak Jerezben fogunk képet kapni az erőviszonyok egyensúlyáról” – mondta Wolff, akit arról is kérdeztek, mikor tartják az új autó leleplezését. Lehetséges, hogy a Mercedes a legelterjedtebb és legegyszerűbb megoldáshoz folyamodik: a konstrukciót az első teszten mutatják be. „Nem tudom, de nem kizárt, hogy a teszt előtt, Spanyolországban fog megtörténni.”



„Ha lazítani kezdesz, veszíteni kezdesz” – tért ki a csapat hozzáállására az osztrák. „Az előző évhez képest, amikor új formula érkezett, kisebbek a lehetőségek a javulásra. A riválisaink pedig ismerik az erősségeinket, és azt, hogy mire kell összpontosítaniuk, ha le akarnak győzni minket.”

A Mercedes ellenfeleivel a motorbefagyasztást illetően is harcban áll. Jelenleg úgy tűnik, a Renault és Ferrari nyert csatát: az eddigi szabályok úgy szóltak, hogy a 2014-es erőforrások nagyjából 48 %-a változtatható meg a 2015-ös szezon kezdete előtt. Ez akként módosult, hogy a változtatás a meghatározott mértékig az idény közben is engedélyezett.

„Minden a szabályok tolmácsolásán függ” – mondta Wolff, akit nem háborít fel az új fejlemény. „Az FIA elmondta a saját értelmezését, ebben pedig nem látok problémát. Nyilvánvaló, hogy a februári motorbefagyasztás a legjobb azoknak, akik elöl vannak. De mi is fejleszthetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: