DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Paranoiás alkat a Mercedes főnöke

A Mercedes hatalmas előnyének ellenére Toto Wolff, a csapat üzleti ügyvezető igazgatója az egész szezon során attól félt, riválisaik utolérik és legyőzik őket.

19 versenyből 16 futamgyőzelem és 18 pole-pozíció volt a Mercedes 2014-es mérlege, előnyük ritkán csökkent körönként fél másodperc alá. A jól ismert dominancia ellenére az üzleti csapatvezető Toto Wolff végig attól rettegett, hogy fölényük egyszer csak semmivé válik, az üldözők pedig megelőzik őket.

„A természetem alapján igen pesszimista személy vagyok. Azon a ponton, amikor visszarepültem Suzukából Európába, természetesen egy fekete felhővel Jules ottani balesete miatt, tudatosult csak bennem először, hogy domináns csomaggal rendelkezünk, és képesek lehetünk nyerni. Nem gondoltam ezekre a szezon addigi részében. Sosem hittem volna, hogy könnyű lesz. Valójában épp az ellentéte volt” – mondta Wolff az Autosport lapnak. Suzukában, a szezon 15. versenyén pilótái már 12. győzelmüket szerezték.



Az osztrák félelmeit jelentősen táplálta a Red Bull feltámadása a szezonnyitón. A csapat katasztrofális tesztjei után Daniel Ricciardo dobogót szerzett az Ausztrál Nagydíjon, Wolff pedig attól félt, hogy megismétlődhet egy ilyen kaliberű ugrás. „Amit a szezon kezdete óta láttunk, nem győzött meg arról, hogy a csomagunk elég jó. Amikor Melbourne-be érkeztünk, Ricciardo második lett, mielőtt elvették tőle, pedig alig tesztelt. Ez emlékeztetett minket arra, hogy nem bízhatjuk el magunkat. Ha a szezonra nézünk, ez volt az első alkalom, hogy a csapat növelte előnyét az évad során, ahelyett, hogy visszaesett volna.”

„A múltbeli munkáimban sosem éreztem magam kényelmesen semmiben sem, amíg nem fejeződött be. Ez pedig nem azért van, mert sosem szabadna kényelmesen éreznem magam, egyszerűen így vagyok beállítva. Sosem hiszem el, hogy valami befejeződött, amíg be nem fejeződik” – magyarázta Wolff. „Ettől nem lesz könnyebb az életem. Egyik boldogtalan nap követi a másikat, de erősség rejlik abban, hogy mindig a legrosszabbra számítok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: