DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Már a Lotus helye is bizonytalan a nevezési listán

Az FIA kiadta a 2015-ös F1-es nevezési lista frissített változatát, amely viszont ahelyett, hogy tisztább képet adna a jövő évi felállásról, csak újabb bizonytalanságokat tartalmaz.

Bár az előszezoni tesztek ideje vészesen közeleg és már hónapok óta semmi pozitív hírt nem hallani a Caterham és a Marussia háza tájáról, továbbra is mindkét csapat szerepel a listán, igaz, utóbbi csak a jogelődje, a Manor nevén. Ám bármilyen formát is ölt az istálló, esélyei szinte kilátástalanok akármilyen folytatásra, hiszen a Marussia értékeit a napokban bocsátották árverésre, és a gyárukat például a Haas vette meg. Ami a Caterhamet illeti, a csődbiztosok továbbra is vevőt keresnek, de nem is kérdés, hogy a munka leállítása miatt már alaposan kifutottak az időből ahhoz, hogy felkészülhessenek.

Ők ketten csak feltételesen, csillaggal megjelölve szerepelnek a nevezési listán, ám nem is ez a meglepetés, sokkal inkább az, hogy a korábbi változattal ellentétben ezúttal már a Lotus neve mellett is egy ugyanilyen csillag áll. Nem titok, hogy az enstone-i csapat is pénzügyi nehézségekkel küzd, de eddig semmi jele nem volt annak, hogy miért is ne lehetnének ott a jövő évi rajtrácson. És emlékezhetünk, hogy a Lotus tavaly is sokáig hasonló jelöléssel tűnt csak fel a nevezők között - akkor a csapat ezt adminisztrációs okokkal indokolta, így nem kizárt, hogy most is valami hasonló helyzet állt elő.

A most kiadott lista már a szezonra megerősített 18 versenyző rajtszámát is tartalmazza, amelyen átfutva meggyőződhetünk arról is, hogy Lewis Hamilton valóban megtartja a 44-est ahelyett, hogy a bajnoknak kijáró 1-esre váltana. Így 1994 óta először nem lesz 1-es szám a rajtrácson.

Dppi_00114006_523



A listán a csapat neve mellett zárójelben a motorszállító neve olvasható.

Mercedes AMG Petronas Formula One Team (Mercedes)
44 Lewis Hamilton 
6 Nico Rosberg

Infiniti Red Bull Racing (Renault) 
3 Daniel Ricciardo 
26 Danyiil Kvjat

Williams Martini Racing (Mercedes) 
19 Felipe Massa
77 Valtteri Bottas

Scuderia Ferrari (Ferrari)
5 Sebastian Vettel 
7 Kimi Raikkönen

McLaren Honda (Honda)
14 Fernando Alonso 
22 Jenson Button

Sahara Force India F1 Team (Mercedes) 
27 Nico Hülkenberg 
11 Sergio Perez

Scuderia Toro Rosso (Renault) 
33 Max Verstappen 
55 Carlos Sainz

Lotus F1 Team (Mercedes)*
8 Romain Grosjean 
13 Pastor Maldonado

Sauber F1 Team (Ferrari)
9 Marcus Ericsson 
12 Felipe Nasr

Manor F1 Team (Ferrari)*
?
?

CF1 Caterham F1 Team (Renault)*
?
?

 

(* Megerősítésre vár)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: