DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Újabb veszély leselkedik Monzára

Nemrég még Bernie Ecclestone-tól kapott fenyegetést a monzai pálya, most viszont a határokon belülről érkezhet a baj: egy az olasz kormány által meghozott törvény veszélyezteti a pálya F1-es jövőjét.

Az ősszel Ecclestone-tól érkező kritikát, miszerint kellő fejlesztések nélkül a legendás olasz helyszín elveszítheti biztosnak vélt helyét a naptárban, még sokan nem vették túl komolyan, az olasz parlament azonban a napokban olyan határozatot hozott, amelynek negatív hatásai kézzelfoghatóak lesznek Monza számára - adta hírül több nemzeti lap, köztük a La Stampa is.

Életre hívtak ugyanis egy új stabilitási törvényt, amelynek az is a velejárója, hogy Monza elveszíti a korábban érvényben lévő, nagyjából 20 millió euróra rúgó adókedvezményét, ami így veszélybe sodorja a pályára látogató nagyszabású események fenntarthatóságát.

Dppi_00114014_713



Az aggodalmak valósságára egy politikus is felhívta a figyelmet, ám a Monzát is irányító milánói autóklub nemrég megválasztott elnöke, a korábban a Ferrarinál is versenyző Ivan Capelli ígéri, mindvégig harcolni fog az Olasz Nagydíj életben tartásáért. „Elköteleztük magunkat amellett, hogy felkutassuk a szükséges forrásokat” - nyilatkozta.

Olaszország azon mindössze két állam egyike, amely 1950 óta minden évben vendégül látta a Formula-1 mezőnyét (a másik Nagy-Britannia), és az eddigi 65 Olasz Nagydíjból egy kivétellel mindegyiket Monzában rendezték.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: