DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 26. vasárnap
F1

Renault: Nem a turbó a Mercedes titka

Remi Taffin, a Renault F1-es főnöke arról beszélt, a Mercedes-féle osztott turbó nem jelent akkora fegyvertényt, mint sokan gondolják. Azért lehet, hogy jövőre a franciák is bevetik.

A Mercedes különleges megoldást használt, amikor idei erőforrását megtervezte: különválasztotta a turbó kompresszorát és turbináját, azokat pedig a motor ellentétes végpontjaira helyezte. Sokan ezt tartják az idei dominancia egyik okának, de a rivális Renault már a szezon elején sem tulajdonított neki nagy jelentőséget.

A motorszállító pálya menti feladatokért felelős igazgatóját, Remi Taffint most arról kérdezték, megpróbálkoznak-e ilyen megoldással jövőre. „Megtehetjük, de most nem fogom elmondani!” – idézi válaszát az espnf1.com. Taffin hozzátette: „Ez nem egy túl fontos tényező.”



Cyril Abiteboul sportigazgató, aki a Caterhamtől érkezett, a jövő évi célokról és feladatokról beszélt. „Nyilván hosszú a lista a következő szezon előtti teendőinkről, de egyértelmű az irány és fókusz, csakúgy, mint eltökéltségünk, hogy több győzelemért harcoljunk. A Mercedes extrém magasra helyezte a lécet, főleg annak tekintetében, ahogy az erőforrás- és karosszériarészlegük együtt dolgozott. Szeretnénk gratulálni a remekül elvégzett munkáért, nem kétséges, hogy hosszú évek elszántságának és kemény munkájának eredménye Brackleyben és Brixworthben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: