DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ma este adják át az Autosport éves díjait

A friss F1-es bajnok Lewis Hamilton és autója, a Mercedes W05 az Autosport Awards legnagyobb esélyese a két legfontosabb kategóriában – este következik a díjátadó.

Ma este, magyar idő szerint fél tizenegytől rendezik az egyik legnagyobb presztízsű motorsport-díjkiosztót: a brit Autosport magazin által adományozott elismerések átadását, ahol a gyorsasági és raliversenyzés legjobbjainak megválasztása mellett számos brit díjat is kiosztanak.

autosportawards



A legnagyobb érdeklődés alighanem azt a kérdést övezi, hogy ki lesz az év legjobb nemzetközi versenyzője. A jelöltek közt szerepel az F1 első négy helyezettje, azaz Hamilton, Rosberg, Ricciardo és Bottas, további a harmadik Le Mans-i sikerét behúzó Andre Lotterer, és a bajnoki ezüstérmek után végre az IndyCar csúcsára felérő Will Power.

Az év versenyautói közt három F1-es, egy DTM-, egy WTCC- és egy WEC-autót találunk. A királykategória konstruktőri bajnokságának első három helyezettje, a Mercedes, a Red Bull és a Williams versenygépe mellett a BMW M4 DTM, a Citroen C-Elysee WTCC és a Toyota TS040 került fel a listára.

A legjobb brit versenyzők jelöltjei közt két F1-es pilóta, Hamilton és Button mellett a WEC-bajnok Davidson, a két IndyCar-futamgyőzelme mellett a Toyota hosszútávú programjába bekerülő Mike Conway, valamint a GP2 és a GP3 bajnoka, Jolyon Palmer és Alex Lynn nevével találkozhatunk.

A legegyértelműbbnek a két ralis kategória tűnik, hiszen nehéz elképzelni, hogy ne Sebastian Ogier és autója, a Volkswagen Polo R WRC bizonyuljon a legjobbnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: