DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

A koreaiak nem is tudják, hogy lesz futamuk

Egyre nagyobb a rejtély a jövő évi F1-es versenynaptárba váratlanul belegyömöszölt Koreai Nagydíjat illetően. A jelek szerint a szervezőknek sem szóltak erről, ami csak tovább erősíti azt a feltételezést, hogy nem is lesz futam.

Mint arról az előző napon beszámoltunk, egyre erősebb a gyanú, hogy a mezőnynek nem is áll szándékában elutazni jövőre Dél-Koreába, és a nagydíj naptárba való felvételét csak azért szorgalmazta Bernie Ecclestone, hogy ezáltal kedvezőbb helyzetbe kerüljenek az istállók a motorfelhasználást illetően.

Ezt a vélekedést erősíti meg az előző Koreai Nagydíjak egyik szervezője, akit szintén meglepetésként ért, hogy országa hirtelen feltűnt a naptárban, és május elején már futamot rendez egy egyelőre meg sem nevezett pályán.

yeongam-f1-wallpaper-2010-23



„Nem szóltak nekünk előre erről. Az FIA egyszerűen bejelentette, noha mi már korábban kifejtettük álláspontunkat, miszerint nehézségekbe ütköznénk, ha jövőre meg akarnánk rendezni a versenyt” - mondta a neve elhallgatását kérő személy az AFP hírügynökségnek.

A futam szokatlan időzítése és a pálya megnevezésének halogatása mindenesetre mind abba az irányba mutatnak, hogy valójában egyáltalán nincs tervben a koreai futam megrendezése. Furcsa megkerülése lenne ez a szabályoknak, de mint arra már számtalan példát láthattunk a sport története során, a Formula-1-ben olykor a legabszurdabb dolgok is megtörténnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: