DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Force India a Toyotánál dolgozik tovább

Jövőre már csak egy szélcsatornában dolgozhatnak az F1-es csapatok – a Force India saját létesítménye helyett a Toyota kölni berendezését használja a fejlesztésekhez.

Egy ideje sejteni lehetett, most pedig hivatalosan is bejelentették: a Force India 2015-től kezdve a Toyota kölni szélcsatornáját fogja használni az aerodinamikai fejlesztésékhez. Ezzel párhuzamosan saját brackley-i berendezésétől „elbúcsúzik” a csapat, hiszen a szabályok értelmében csak egy szélcsatornát használhatnak, ám ezt a berendezést bérbe adják majd.

„A döntésünk, hogy a Toyota kölni berendezését használjuk majd, jól mutatja, mennyire komolyak a szándékaink aziránt, hogy továbbra is versenyképesek legyünk” – nyilatkozta Vijay Mallya csapatfőnök. „Ez csapatunk történetének egyik legfontosabb döntése, hiszen így hozzáférést nyerünk a világ egyik legjobbnak tartott szélcsatornájához.”

szelcsatorna_koln_d



„Ad hoc-jelleggel már korábban is használtuk ezt a berendezést, tudjuk, milyen előnyei lesznek, ha minden aerodinamikai fejlesztést Kölnbe viszünk. Ez megerősíti a hozzáállásunkat, és szilárd alapokat ad a következő évekre” – mondta a csapatvezető.

 

Nem a Force India lesz az első csapat, mely használatba veszi a Toyota szélcsatornáját – korábban például a Ferrari is itt dolgozott, amikor problémák adódtak saját berendezésükkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: