DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Ferrari: Vettel tesztelt, nem jön Brawn

Ez volt a hétvége két legfontosabb híre a Ferrari háza táján: Sebastian Vettel autóba ülhetett, s erről videó is készült, Ross Brawn pedig nem megy vissza a maranellói F1-es csapathoz, mert nem teljesítik feltételeit.

Sebastian Vettel sikeresen teljesítette első tesztjét a Ferrari színeiben: természetesen a szabályoknak megfelelően egy korábbi versenygépbe ült be, és azzal körözött a Scuderia saját pályáján, Fioranóban.

A négyszeres világbajnok német érdekes módon pontosan azzal a versenygéppel teljesítette a tesztet, mellyen ádáz harcot vívott két évvel ezelőtt: a 2012-es Ferrarival, melynek volánja mögött Alonso kis híján megszerezte a bajnoki címet Vettellel szemben. Az már csak plusz érdekesség, hogy még a rajtszám is egyezik, hiszen abban az esztendőben Alonso viselte autóján az ötöst, melyet jövőre Vettel fog.

A teszt sportértéke természetesen nem volt valami nagy, hiszen a versenyző ilyenkor csak demoabroncsokkal körözhet, illetve az idei autók annyira különböznek a két évvel ezelőttiektől, hogy jóformán semmilyen információ sem szűrhető le egy ilyen gyakorlásból. Értelme azonban mégis van, ahogy azt Vettel korábbi mentora, Helmut Marko is kifejtette, hiszen egy ilyen teszt is alkalmas arra, hogy a német és mérnökei elkezdjék kiismerni egymás munkamódszereit.

Közben az Auto Motor und Sport arról számolt be, hogy Ross Brawn immár biztosan nem tér vissza Maranellóba, miután az elnök, Sergio Marchionne elutasította azt a feltételt, hogy a brit szakembert nevezze ki csapatfőnöknek. Mint az közismert, a Ferrari vezetését egy hete vette át Maurizio Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: