DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Carlos Sainz Jr. nem fél Verstappentől

Az F1 legújabb újonca következő évi csapattársáról, a szupertehetségnek kikiáltott Max Verstappenről beszélt – taktikája az, hogy már az első versenytől fogva legyőzze a 17 évest.

Augusztusban még úgy nézett ki, hogy Max Verstappen fosztja meg Sainzot a Toro Rossónál való bemutatkozás lehetőségétől, a csapat bejelentette, hogy a fiatal holland debütál náluk, aki ezzel minden idők legfiatalabb Formula-1-es versenyzője lesz. Aztán kiderült, hogy Sebastian Vettel távozik a Red Bulltól, a helyét pedig Danyiil Kvjat foglalja el, a Toro Rosso másik ülése is felszabadul – így végül Sainz és Verstappen csapattársak lettek.



„A Red Bull ugyanolyan nyomást helyez mindkettőnkre. Csak mert őt jelentették be hamarabb, még nem jelent semmit” – idézi az Autosport a 20 esztendős Sainz nyilatkozatát, amelynek középpontjában az új csapattárs áll. „Márciusban mind a ketten a nulláról indulunk, és ez az, amiért jobban szeretnék teljesíteni nála az első versenytől fogva, és jobban meg akarom lepni a főnököket, mint ő. Ez a célom.”

„Találkoztam vele Abu Dhabiban vasárnap, egy órán keresztül beszéltünk, ami jól ment – jobban, mint azt bárki képzelné, nem volt semmiféle feszültség közöttük” – beszélt arról, hogy egyelőre jó a kapcsolat kettejük között. „Mindkettőnknek sokat kell tanulnunk az autó fejlesztéséről az év során, és meg kell próbálnunk legyőzni egymást, ami a szórakoztató része lesz.”

Sainz kötelességének érzi, hogy erősen teljesítsen – úgy véli, ezzel tartozik az utánpótlásprogram vezetőjének, Helmut Markónak. „Mondtam neki, hogy nagyon hálás vagyok, és hogy megnyugodhat, mert jó döntést hozott. Nem fogom cserbenhagyni.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: