DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Hamilton a szezonzáró másnapján már a szerződéséről tárgyal

A Mercedesnél korábban már kijelentették, hogy az F1-es szezon vége előtt nem beszélnek Lewis Hamiltonnal a szerződéshosszabbításról. Szavukat annyira szigorúan értelmezik, hogy már másnap kezdik.

Míg Nico Rosberg már az év korábbi részében elkötelezte magát a csapat mellett újabb két évre, a 2015-ig szerződéssel rendelkező Hamilton számára nem volt ilyen sürgős a dolog, és ahogy éleződött a bajnoki csata, Toto Wolff elárulta, hogy a koncentráció zavartalan fenntartása érdekében csak a szezon végén beszélnek majd a brittel az esetleges hosszabbításról. És amint most az osztrák elmondta, ezzel nem is várnak sokat:

Dppi_00114017_929_1



„Most megegyeztünk abban, hogy az Abu Dhabit követő hétfőn folytatjuk az egyeztetéseket” - mondta a Mercedes csapatvezetője, aki azt is megindokolta, miért eltérő időpontokban tárgyal a két versenyzővel.

„Nem akartunk olyan helyzetbe kerülni, hogy egy év múlva esetleg mindkét autónkba találnunk kelljen valakit. Nico fontos része a csapatnak, remekül illik hozzánk, és a teljesítményével sincs gond, ezért akartunk korán döntést hozni.”

Hamilton és Rosberg párharcában idén ugyan olykor túlfűtöttek voltak az indulatok, de alapvetően egészséges rivalizálás zajlott közöttük az első helyért. Arra a kérdésre, hogy ez mennyire játszik szerepet abban, hogy a csapat mindkettőjüket szeretné hosszabb távon is megtartani, Wolff így felelt:

„Nem tudom, hogy ez a ’tűz’ mennyire fontos. Szerintem őket egyedül az érdekli, hogy a leggyorsabb autó álljon a rendelkezésükre. Tehát azt mondanám, hogy jelenleg ebből a szempontból nézve jó helyzetben vagyunk. Sokan vannak, akik szeretnének beülni ezekbe az autókba, de remélem, hogy ők ketten is így vannak vele, és változatlan pilótafelállásban folytathatjuk tovább.”

Ami pedig az Abu Dhabiban sorra kerülő bajnoki döntőt illeti, Wolff burkoltan már utalt is arra, hogy mi lehet a páros idei küzdelmének végkimenetele:

„A matematika Lewis oldalán áll, de mi semlegesen akarunk viselkedni. Lewisnak egy második hely is elég, így Nico csak abban reménykedhet, hogy nem ér célba a harmadiknál jobb pozícióban. Ám ha az elmúlt néhány versenyt vesszük alapul, minden egy újabb kettős győzelem felé mutat” - nyilatkozta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: