DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Perez: Jövőre győzelem, aztán vb-cím

A mexikói F1-es versenyző ambiciózus terveit közölte a nagyvilággal, amelyek között idővel a világbajnoki cím is szerepel. A Force Indiával futamgyőzelemért küzdene.

Négy szezont felölelő pályafutása során egyszer Sergio Perez már elindult a minden Formula-1-es versenyző álma felé vezető úton: 2013-ban leigazolta őt a McLaren, a csapat szezonja azonban nem úgy alakult, ahogyan azt ő előzőleg remélte. Idén már a Force Indiánál talált menedéket, akikkel Bahreinben dobogóra is állt – a csapat egyetlen idei pódiumát szerezte. A vezetőség többször leszögezte, hosszabbítani akarnak pilótájukkal.



„Remélhetőleg jövőre harcolhatunk a futamgyőzelemért, az csodálatos lenne. Idén kis híján megnyertünk egy versenyt, mivel harmadikként végeztünk a Mercedes mögött” – mondta Perez a motorsport.com-nak adott interjújában, aztán hosszabb távú terveibe is beavatott. „A végső cél azonban a vb-cím. Sokat tanultam idén, továbbra is ezt teszem. Egyre jobb leszek versenyzőként, és még nagyon sok rejlik bennem. Én pedig világbajnok akarok lenni. Ezért dolgozok, remélem, hogy a közeli jövőben valódi győzelmet is szerzek.”

A Force India még megszerezheti a konstruktőri bajnokság ötödik helyét, 34 ponttal vannak lemaradva a McLarentől. Az Abu Dhabiban kiosztásra váró kettőzött pontokkal azonban lehetséges fordítani – nem szükségszerű, de egy újabb dobogó nagy segítséget jelentene ebben.

„Nagyon nehéz lenne normál körülmények között olyasmit elérni, egy olyan eredményre számítani pillanatnyilag. Meglehetősen le vagyunk maradva, nem fejlesztettük olyan jól az autónkat, mint mások.” Az interjúkészítő kérdésére bevallotta, ennek okát a csapat szűkös forrásaiban kell keresni. „Pontosan ez a probléma. Jelenleg a csapatok nem tudják tartani a fejlesztést a többiekkel. De azt hiszem, hogy a csatánk a McLarennel még nem ért véget. 30 ponttal vannak előttünk, ami sok, de megfordulhat egyetlen verseny alatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: