DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Csak tesztpilóta lesz Sainz a McLarennél?

A csapat máris cáfolta, hogy Carlos Sainz Jr. jövőre F1-es versenyülést kapna náluk – a spanyol sajtó szerint helyette a tesztelői szerepre lehet esélyes.



Tegnap számoltunk be a legújabb meghökkentő spekulációról, miszerint sem Jenson Button, sem Kevin Magnussen nem lesz Fernando Alonso csapattársa jövőre a McLarennél: helyette az új szponzor, a Movistar segítségével spanyol szuperpárost igazolnának, Alonso mellé pedig a WSR bajnoka, Carlos Sainz Jr. érkezne – aki egész eddig a Toro Rosso második ülésére várt, mivel régóta a Red Bull juniorprogramjának tagja. A sajtó szerint alighanem megelégelhette a várakozást.

A hír megjelenése után a McLaren rögtön cáfolta ezt a lehetőséget. „A média beszámolói, melyek szerint a McLaren számításba veszi Carlos Sainz Jr.-t egy 2015-ös versenyülésre, helytelenek” – mondta a csapat szóvivője.

A spanyol AS lap szerint a kulcs a versenyülés, ugyanis Sainz valóban csatlakozhat a McLarenhez, valóban a Movistar segítségével, ám nem versenyzőként, csupán tesztpilótaként – ebben az esetben erős belső riválist kapna a GP2-es Stoffel Vandoorne személyében, aki az istálló utánpótlásprogramjának tagja. Az AS azonban elismerte, Sainzék ezeket a híreket is tagadták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: