DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Újabb merész pletyka: Sainz Jr a McLarennél

Egy olasz lap érdekes teóriával állt elő, miszerint két spanyol versenyző, Fernando Alonso és Carlos Sainz Jr vezethet a McLarennél 2015-től. Mérget azért ne vegyünk erre...

Egy egészen elképesztő elmélettel állt elő az Omnicorse, de az idei, számos meglepetést hozó átigazolási időszakban tulajdonképpen már ezen sem feltétlenül kell meglepődni. Az olasz lap szerint Carlos Sainz Jr, aki jelenleg Jean-Eric Vergne-nyel „küzd” azért, hogy melyikük lehessen Max Verstappen csapattársa, egy a Toro Rossónál jóval nagyobb csapatnál is kiköthet.

sainz_3_D



Az idén minden idők legfiatalabbjaként a WSR 3.5-ös csúcskategóriájában bajnoki címet szerző Sainz a hipotézis szerint Fernando Alonso csapattársa lehet a McLarennél. Az üzletnek elsődlegesen anyagi okai lennének: a McLaren az idei évet névadó szponzor nélkül teljesítette, s az is bizonyos, hogy Alonso érkezésével jövőre sem lesznek kisebbek a kiadásaik, mint az idén.

Erre jelenthetne megoldást az, ha még egy spanyol versenyzőt szerződtetnének, amivel több erős spanyol szponzort a csapathoz csábíthatnának, így például a Movistart, akik az Omnicorse szerint utat nyithatnak Sainz számára. Ennek persze az az előnye is meglehet, hogy Alonsóra bizonyosan jó hatást tenne, ha egy honfitársa mellett versenyezhetne, s elsőszámú státuszát is aligha veszélyeztetné Sainz.

Persze ez, hangsúlyozzuk, csak egy pletyka, a legvalószínűbb lehetőség továbbra is az, hogy a McLaren (és a Honda) a Button-Magnussen kettősből választ csapattársat Alonsónak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: