DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel beszéde után újabb díjat kap Schumacher

Ma, csütörtök este ítélik oda Michael Schumachernek a Bambi-díjat, Németország egyik legrégebb óta létező kitüntetését. A ceremónián Sebastian Vettel emlékezik meg példaképe sikereiről.

B2VldfyIAAAA6GJ



A Bambi-díj 1948-ban jött létre Németországban. Eleinte kizárólag olyan filmszínészeket jutalmaztak vele, akik nagy hatással voltak a német közönségre, az 1980-as évektől aztán kiszélesítették a palettát, és immár a nemzetközi média és televíziózás kiválóságai közül bárki megkaphatja, több kategóriában.

A díj neve nem véletlenül csenghet ismerősen, hiszen azt tényleg Felix Salten mesekönyvének hőséről, Bambiról kapta a nevét. Az elnevezés pár évvel megalapítása után ragadt rá, mivel a díjat jelentő szobor egy őzet ábrázol.

Az idei évre a hétszeres F1-es világbajnokot, Michael Schumacher is kitüntetik ezzel az elismeréssel a ma esti gálán. Maga a német a síbalesetét követő rehabilitációja miatt természetesen nem lehet jelen az eseményen, ott lesz azonban Sebastian Vettel, aki beszédet ad majd kollegájáról és gyerekkori példaképéről, aki elmondása szerint inspirációt jelentett számára abban, hogy maga is a versenyzésnek szentelje az életét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: