DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Alonso jön, de ki lesz a csapattársa?

Az F1-es sajtó szerint Fernando Alonso csatlakozása a McLarenhez eldőlt, de a csapat még nem tudja, ki lesz a csapattársa, ezért várnak a hivatalos bejelentéssel.

A brit Autosport magazin forrásaira hivatkozva számolt be arról, hogy 2007 után Fernando Alonso visszatér a már Hondával felszerelkezett McLaren istállóhoz, hatalmas fizetésért cserébe, ami a Formula-1 történetének legnagyobb alapbére lehet.

Míg azonban más források arról írtak, hogy Alonso Jenson Buttont váltja jövőre a csapatnál, az Autosport szerint a McLaren nehéz döntést fontolgat, Button vagy Magnussen maradjon-e az istállónál. Magnussen a sportág egyik ígérete, a 34 éves Button azonban többnyire legyőzi őt a versenyeken, tapasztalata pedig nagy segítség lehet az új erőforrás első évében, ezért a csapat felsővezetői közül többen ki akarnak tartani mellette.



Alonso úgy nyilatkozott, ő jobban szeretne a 2009-es világbajnokkal együttműködni. A spanyol hatalmas fizetése mellett azonban Magnussennel értékes milliókat takaríthatnának meg. A lap forrásai szerint a McLaren a héten hoz döntést a második ülés sorsáról. „Azért vagyok itt, hogy versenyezzek, és a legjobb munkát végezzem, ezt teszem minden hétvégén. Én csak azt tehetem, hogy a lehető leggyorsabban vezetem az autót. A többi már nem az én kezemben van” – nyilatkozta Button a Brazil Nagydíjon, ahol remek negyedik helyet ért el, amellyel tovább növelheti esélyeit.

Az Autosport szerint amint a McLaren bejelenti Alonso érkezését, a Ferrari is meg fogja erősíteni Sebastian Vettel csatlakozását.

A spanyol AS lap arról számolt be, a bejelentés az Abu Dhabi Nagydíjon fog megtörténni, Alonso kettő évre ír alá egyéves opcióval, szezononként pedig 25 millió fontot fog keresni, ami 10 milliárd forintnak felel meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: