DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

A reménykedés napjai a Marussia/Manornál

A balesete után öt héttel továbbra is kritikus állapotban lévő Jules Bianchi felépülésében és az összeomlott F1-es istálló megmentésében reménykednek a Marussia csapatánál.

Bár néhány nappal ezelőtt olyan hírek érkeztek, hogy a Marussia csapata, mely Manor Grand Prix néven jelentkezett 2015-re, végleg becsukta kapuit, most az istálló vezetője, Graeme Lowdon leszögezte, hogy a harc még nem ért véget, és még mindig nem lehet kizárni, hogy a csődeljárás alatt álló csapat ott lesz a jövő hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon. Ez azért lenne kritikus fontosságú, hiszen így megkaphatnák a nekik járó közel 50 millió dollár pénzdíjat, ami a csapat túlélését segíthetné elő.

lowdon_sajttaj_d



„Nem érzem úgy, hogy ne lenne visszaút” – nyilatkozta Lowdon a csapat helyzetéről. „Versenyzőtípusok vagyunk, addig fogunk harcolni, amíg már semmi esély nem lesz. Jelenleg viszont még van, nem is kevés, arra, hogy elindulhassunk 2015-ben, sőt Abu Dhabiban is. Ez egy nagyon sűrű hétvége volt, szorosan együttműködtünk Geoff Rowley-val, a csődeljárás vezetőjével. Mindenkinek, aki segített nekünk idáig, a rajongóknak, a versenyzőknek, Jules-nek, tartozunk azzal, hogy mindent megteszünk annak biztosítására, hogy a csapat folytatni tudja.”

Lowdon azt is elárulta, hogy már potenciális befektetőkkel is egyeztettek: „Rengeteg megoldandó problémával szembesültünk, de mindegyiket legyűrtük. Már csak egy-két kulcsfontosságú dolog van hátra, de ezekre is hamar sor kerülhet, mivel rengeteg lehetséges befektető érdeklődik, és ha biztosítani tudjuk, hogy legyen egy szilárd talaj, amin elindulhatunk, akkor így is történik majd. Nem sok hiányzik már ahhoz, hogy újra a paddockban, újra a versenypályán legyünk.”

Lowdon emellett Jules Bianchiról is beszélt, aki öt héttel borzalmas balesete után továbbra is kritikus állapotban van. „Most is rengeteget gondolunk Jules-re. Az állapota nem változott, továbbra is stabil, de kritikus. Minden csapattag és szurkoló gondolatai körülötte forognak most is...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: