DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A McLaren változásokat eszközöl a technikai részlegen

A wokingi gárda komoly változásokat eszközöl a siker érdekében, a szeptemberben igazolt Peter Prodromou munkája már az Abu Dhabi Nagydíjon gyümölcsöt teremhet az F1 egyik legsikeresebb csapatánál.

Hiába az idei szezon végén észlelhető fejlődő tendencia a McLarennél, még komolyabb változások várhatóak Wokingban annak érdekében, hogy a csapat visszataláljon a győztesek útjára. A csapat szeptemberben leigazolta a Red Bull korábbi aerodinamikáért felelős mérnökét, Peter Prodromou-t, aki csak az első érkező a sorban. A változások egyik áldozata Doug McKiernan, aki eddig vezető aerodinamikusként dolgozott a csapat sikeréért, de mások távozása is a küszöbön áll McLarentől származó információk szerint.



„Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a McLaren visszatérjen oda, ahová tartozik – a mezőny élére” – mondta a csapat egyik szóvivője. „Ennek érdekében tüzetesen átnéztünk mindent és számos új tehetséges személyt hívtunk meg a csapathoz. Hogy egy részlegért ne feleljenek többen, sajnos tárgyalásokat kellett kezdenünk azokkal, akik számára nincs hely a csapat új struktúrájában. Bárkinek, akit ez érint, készségesek vagyunk olyan támogatást adni, amilyet csak tudunk” – tette hozzá a wokingiak munkatársa.

Belsős információk szerint Abu Dhabiban már láthatóak lesznek a változások első jelei, méghozzá a Prodromou nevéhez köthető új aerodinamikai csomag képében. A csapatnál remélik, hogy ez csak a kezdet, és a Honda biztos, valamint Fernando Alonso vélhető érkezésével újra sikerül élcsapattá tenni a McLarent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: