DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Sauber: Ismét közel a Q3-ba jutáshoz

Ezúttal Esteban Gutierrez fért be egy helyezés híján a legjobb tíz közé, a mexikói F1-es versenyző szezonja legjobb rajteredményét érte el. A cél továbbra is az első pontok megszerzése.

Amióta a mezőny 18 főre csökkent, a svájci kiscsapat kegyvesztett versenyzői – jövőre Marcus Ericsson és Felip Nasr érkezik az istállóhoz – nemhogy az utolsók közé nem estek vissza, de egyre erősebben teljesítenek. Austinban Adrian Sutil indulhatott a 11. pozícióból, Brazíliában Esteban Gutierrez szerezte meg ezt a rajthelyezést. 0,376 másodperc választotta el az utolsó továbbjutótól – Fernando Alonsótól.

„A 11. hely az időmérőn kielégítő eredmény a csapatnak és nekem is. Néhány technikai gond miatt sok pályaidőt veszítettem tegnap, de a csapat remek munkát végzett, hogy rendbe tegye mára a kocsit. Sikerült pár jó kört összeraknom, ezért nagyszerű lehetőségünk lesz a holnapi versenyen. Elejétől a végéig harcolni fogok, hogy megszerezzem a pontokat, amiket már megérdemlünk” – értékelt a 23 éves versenyző.



Adrian Sutil a Gutierrez mögötti sorban foglalhatja el helyét. A német versenyző szűkszavúan összegezte napját: „Nem volt könnyű időmérő. Legalább a Q2-be bejutottunk, és azt hiszem, a 13. egy jó rajtpozíció. Várjuk a holnapi versenyt, amely során remélhetőleg közelebb kerülhetek az elejéhez. A cél továbbra is az első pontok megszerzése.”

A Saubernek már csak két versenye maradt arra, hogy megszerezze 2014-es szezonja első pontjait, és ezzel megelőzze a héten megszűnt Marussiát a pontversenyben. A brazil időmérő jó lépés céljuk irányába: mindkét versenyzőjük megelőzte a két Lotust, a két Toro Rossót és az egyik Force Indiát – a másik, Nico Hülkenberg Gutierrez és Sutil közé szorult.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: