DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

A rajongók pénzéből versenyezne még idén a Caterham

A bajba jutott Caterham istálló közösségi finanszírozással szeretne eljutni az idei F1-es szezon utolsó versenyére, az Abu Dhabi Nagydíjra. A csapatnak egy hét alatt 2,35 millió fontot kell ehhez összegyűjtenie.

Dppi_00114017_158



Szinte egy időben azzal, hogy a Marussia végleg bezárta kapuit, kiderült az is, hogy a másik csődbe jutott csapatnál, a Caterhamnél még nem ennyire kilátástalan a helyzet, és továbbra is van esély arra, hogy az istálló ott legyen az idei szezonzárón Abu Dhabiban.

A hírről elsőként a SkySports értesült, és kommentátoruk, Ted Kravitz számolt be a részletekről. „Elképesztő történet ez, amit itt hallanak először. A Caterham közösségi finanszírozási programot kezdeményezett annak érdekében, hogy Abu Dhabiban visszatérhessenek a versenypályára” - mondta. „A minimális hozzájárulás 10 font, de ha valaki milliomos és szeretné, hogy a neve ott legyen az autó oldalán, lépjen kapcsolatba a csapattal.”

A Caterhamnek 2,35 millió fontra (ami kis híján egymilliárd forint) van szüksége ahhoz, hogy részt tudjon venni a versenyen, az összegnek pedig egy hét alatt, november 14-ig kell összegyűlnie. A rajongók a közösségi médiában a #RefuelCaterhamF1 (tankold újra a Caterhamet) hashtag használatával hirdetik az akciót.

A csapat élén jelenleg a csődbiztos, Finbarr O’Connell áll, aki reméli, hogy sikerrel járul majd a kezdeményezés. „Több érdeklődővel is tárgyalunk, de mivel nagyfokú anyagi elkötelezettségre van szükség, mindenki nehezen hajlik rá” - mondta. „De remélem, hogy mire a sport Abu Dhabiba látogat, addigra tető alá tudunk hozni valamit. Bízom benne, hogy a csapat ott lesz Abu Dhabiban. Jelenleg is intézkedünk ennek érdekében.”

A csapat ezen az elérhetőségen fogadja az adományokat. Akár 1 fontot is lehet küldeni, de a legalább 40 fontot felajánlók különféle tárgyakat kapnak cserébe a pénzükért. 1000 fontért már az illető neve is megjelenik az autón, 2500-ért egy tavalyi első vezetőszárny jár, a legnagyobb összeget, 45 000 fontot küldők pedig a csapat vendégei lehetnek a hétvégén Abu Dhabiban - ha eljut végül oda az istálló. Amennyiben nem sikerül összegyűjteniük a kijelölt összeget, a pénzeket természetesen visszajuttatják a felajánlóknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: