DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Felipe Nasr lesz Ericsson társa 2015-ben a Saubernél

A svájci csapat Marcus Ericsson hétvégi bejelentése után újra nagyot dobbantott, és bejelentette, hogy a Williams eddigi tesztpilótája, Felipe Nasr kapja a Sauber másik ülését. A GP2 második helyén álló pilóta eddigi szponzorát, a Banco do Brasil-t is magával hozza.

Megoldódni látszanak az idei szezonban még pont nélkül álló Sauber anyagi gondjai, hiszen Marcus Ericsson szerződtetése után is új pilótájuk, a Williams autóját többször is – legutóbb éppen Austinban – vezető Felipe Nasr szintén jelentős szponzori háttérrel érkezik a Hinwilbe. A 22 éves pilóta már régóta a Banco do Brasil támogatását élvezi, a bank logói a szerződés értelmében jövőre az autók oldaldobozain és a hátsó szárnyon is helyet kapnak majd. Nasr három éve tagja a GP2 mezőnyének, és két futammal a vége előtt a második helyen áll az idei pontversenyben.



Monisha Kaltenborn , a Sauber csapatfőnöke természetesen egyaránt örül a tehetséges pilótának és a vele érkező támogatásnak is. „Hosszú ideje követjük Felipe karrierjét, és úgy véljük, megérdemli a Forma-1-es lehetőséget, mivel nagyszerűen teljesített a junior kategóriákban. Örülünk neki, hogy a pilótáink között tudhatjuk, ami azt jelenti, hogy Brazília újabb ifjú tehetséggel gazdagodott a sportágon belül. A Banco do Brasil komolyan támogatta eddig Felipe karrierjét és örömünkre szolgál, hogy egy ilyen neves cég továbbra is mellette áll” – mondta a gárda vezetője

Természetesen maga az érintett is kifejtette véleményét szerződtetéséről. „Nagyon fontos lépés számomra, hogy jövőre a Sauber F1-es csapatához csatlakozhatok. Köszönettel tartozom mindazoknak, akik támogattak idáig – a családomnak, a barátaimnak, a szponzoroknak, a csapataimnak, és a hazámnak, hiszen végre valóra vált az álmom. A Sauber olyan versenyzőknek adott először lehetőséget, mint Kimi Raikkönen, Felipe Massa, Robert Kubica és Sebastian Vettel, így büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a családnak. Nagyszerű évem volt a Williamsnél, ahol sokat tanultam, és felkészültem arra, hogy Forma-1-es pilóta legyek” – mesélte boldogan Nasr.

A brazil szerződtetése azt is jelenti, hogy Adrian Sutil és Esteban Gutierrez is kénytelen lesz új csapat után nézni, mely a pilótapiac mozgását figyelembe véve igencsak nehéz feladatnak tűnik számukra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: