DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

A Sauber csendre inti az elégedetlen Sutilt

„Ezt belső körben rendezzük el” – válaszolt a Sauber csapata Adrian Sutilnak, aki csípős megjegyzéssel fogadta a mai híreket, hogy 2015-ben már nem lesz számára hely az F1-es istállóban.



A Sauber ma véglegesítette jövő évi versenyzői felállását: Marcus Ericsson mellé egy másik új pilótát, az újonc Felipe Nasrt igazolják le, így egy meglehetősen tapasztalatlan, de anyagi támogatókkal jól ellátott páros vezeti majd autóikat. A jelenlegi versenyzőknek, Esteban Gutierreznek és Adrian Sutilnak menniük kell, utóbbinak annak ellenére, hogy szerződéssel rendelkezik.

A 31 éves német nem vette jó néven csapata döntését, ezért a mai sajtótájékoztatón több utalást tett csapata rossz anyagi helyzetére, illetve azt is hangsúlyozta, „bizonyos dolgokat” meg kell beszélnie velük. „Valóban bejelentettek két versenyzőt, de ez még nem jelenti azt, hogy ők is fognak versenyezni. És azt sem jelenti, hogy a csapat versenyezni fog, tehát valójában nem is történt igazi változás az előző hétvégéhez képest. Csupán egy bejelentést tettek. Azt hiszem, most majd nekem is fel kell szólalnom, hogy elrendezzük a dolgokat” – fogalmazott Sutil.

Rövidesen a Sauber is kommentálta szókimondó versenyzőjének megjegyzéseit. „Bejelentettük a két versenyzőnket. Nem tudok arról, hogy a következő évben kettőnél több autót használnánk. Megneveztük a két versenyzőt, és ezen nem fogunk változtatni. Teljes mértékben tisztában vagyok a helyzetemmel, és azzal, hogy mit csinálok. Megvannak a versenyzők, minden mást belső körben fogunk elrendezni” – mondta a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn. „Biztosak vagyunk benne, amit csinálunk. Ha mások mondani akarnak valamit, legyen, de ezeket a dolgokat belsőleg meg fogjuk beszélni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: