DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

A McLaren nem akar a Red Bull útjára lépni

A Red Bull új példát állít fel az F1-ben azáltal, hogy legújabb kiszemeltjét, Max Verstappent már 17 évesen F1-es autóba ülteti, de a McLaren nem tervezi hasonlóan siettetni a dolgot a saját holland tehetségével.

A wokingi istálló versenyigazgatója, Eric Boullier arról a Nyck de Vriesről beszélt, akit a csapat már évek óta támogat, és aki ebben az évben megnyerte a WSR 2.0 bajnoki címét. A most 19 éves holland jövőre a 3.5-ös főkategóriában folytatja útját az autósportok ranglétráján, hiszen Boullier szerint a McLarennek eszébe sincs kellő felkészítés nélkül mélyvízbe dobni pilótáját.

Dppi_03114008_386



„Nyck számára a Formula Renault 3.5 jelenti a helyes lépést. Tudjuk, hogy a Red Bull más utat választott Max Verstappennek, aki Nyck legnagyobb riválisa volt gokartban” - mondta a francia szakember. „Viszont mi úgy gondoljuk, hogy Nyck érettebbé fog válni azáltal, hogy a WSR-ben versenyez majd a DAMS csapattal. Ezt követően majd meglátjuk, merre indulunk tovább.”

„Tinédzserekről beszélünk, így nem is könnyű velük megjósolni a jövőt. Bármi megtörténhet. A McLarennek azonban volt már hasonló tapasztalata Hamiltonnal, most pedig Magnussennel.”

Boullier azonban elismeri, hogy ma a fiatalok már sokkal gyorsabban lépdelnek előre, mint akár tíz évvel ezelőtt, és az ő fejlődési tempójukkal az őket pártfogoló csapatoknak is lépést kell tartani.

„Ezek a srácok egyre gyorsabban megtanulják a pályán való munkát, a tesztelést, a mérnökökkel és a szerelőkkel való kommunikációt. De ugyanígy hamar hozzászoknak a sajtó, a szponzorok és a közösségi média kezeléséhez is. Ez ma már csak így megy - nem forgathatjuk vissza az órát. Olyan programokat kell összeállítanunk, amelyek által az új tehetségek a lehető legteljesebb módon felkészíthetőek” - mutatott rá a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: