DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Rosberg: Nem érdekel, hogyan leszek bajnok

Nico Rosberg nem érezné kellemetlennek, ha csak a szezonzárón osztandó dupla pontok miatt állna ismét a tabella élére és nyerné meg a bajnoki címet több győzelmet szerző csapattársa előtt.

Dppi_00114018_054



Már csak két verseny van hátra a szezonból, és ahogy egyre nő a pontbeli különbség Rosberg és Lewis Hamilton között, úgy egyre gyakrabban kerül szóba az idei évre bevezetett szabály várható hatása. Ha a brit Interlagosban is csapattársa előtt végez, akkor Rosberg már csak a dupla pontok segítségében reménykedhet. Hamilton az USA Nagydíj hétvégéjén elmondta, szívás lenne, ha emiatt veszítené el a bajnokságot, a Mercedes másik pilótájának azonban nem lenne gondja ilyen végkifejlettel.

„Lesz, ahogy lesz. Nem igazán érdekel” - mondta Rosberg. „Amíg egy ponttal több áll majd az én nevem mellette az Abu Dhabi Nagydíj leintése után, nem érdekel, hogyan történik. Mindenki számára azonosak a szabályok... Gyerekkori álmom, hogy világbajnok legyek, és biztosan nagyon különleges érzés lenne.”

Bizonyára egyik pilóta számára sem idén nyílik az utolsó esély arra, hogy bajnoki címet szerezzen, hiszen a Mercedes erőfölényét elnézve nehéz elképzelni, hogy ne ők maradjonak a csúcson jövőre is. Rosberg viszont nem akar 2015-re alapozni.

„Persze erre is nagyon jó az esély, hiszen az autónk félelmetesen jó és a csapat remek munkát végez vele” - mondta a jövő évi címszerzési lehetőségről. „Viszont nem gondolkodok még ennyire előre. A jelenben élek, és a mostani helyzetből szeretném a legtöbbet kihozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: