DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Öröm a Saubernél Sutil 10. helye után

Adrian Sutil 10. helyének köszönhetően idén legjobb eredményét érte el a Sauber F1-es csapata, így értelmetlennek bizonyulnak a csapat bojkottjáról szóló híresztelések is.

Van rá esély, hogy Adrian Sutil már az időmérőre készülődve tudta, hogy csapata egyik autóját Marcus Ericsson fogja vezetni a következő évben, így a jó benyomást szeretett volna kelteni a Sauber vezetőiben. Igaz vagy sem, a német pilóta idei legjobbját nyújtotta az USA Nagydíj kvalifikációján, és bejutott a Q3-ba, sőt, Jenson Button büntetésének köszönhetően az előkelő 9. helyről várhatja a vasárnapi verseny rajtját.



„Nagyszerű napon vagyunk túl” – összegezte röviden napját a 31 éves pilóta. „Reggel jól teljesítettünk a szabadedzésen is, és bár változtak a hőmérsékleti viszonyok, jól éreztem magam az autóban, és meg voltam elégedve az egyensúlyával. Az egész csapat fantasztikus munkát végzett, megérdemeltük, hogy idén először jussunk be a Q3-ba. Elégedett vagyok, különösen a jelenlegi helyzet miatt, így ez az eredmény nagyon fontos a motiváció fenntartása érdekében” – említette Sutil, aki utoljára a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon ért célba pontszerző helyen, akkor a 10. helyen végzett.

Csapattársa, Esteban Gutierrez nem volt ilyen boldog, noha ő is örült a német teljesítményének. „Nehéz volt az időmérő, mert kompromisszumot próbáltunk találni a beállítások terén, és nem tudtuk a legtöbbet kihozni a lágy gumijainkból. Adriannak viszont sikerült, és össze tudott rakni egy jó kört ezen a keveréken. Most az a feladatunk, hogy előre nézzünk, hiszen mindennek stimmelnie kell annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el vasárnap” – nyilatkozta a mexikói.

A csapat főnöke, a pénteki sajtótájékoztatón a Forma-1 jelenlegi pénzügyi helyzetét kritizáló Monisha Kaltenborn természetesen örült csapata idei legjobb kvalifikációs eredményének: „Elégedettek vagyunk az időmérővel, Adrian nagyszerű munkát végzett, ahogy az egész csapat is. Megkönnyebbülés ránézni az időkre, melyek azt mutatják, hogy meg tudjuk csinálni. A maximumot kell kihoznunk ebből a pozícióból a versenyen” – mondta Kaltenborn, de csapatának legalább két pontot kellene szereznie ahhoz, hogy a Marussia elé lépjen a konstruktőrök pontversenyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: