DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Maldonado 1,2 másodpercet adott Grosjeannak

Felborultak a megszokott erőviszonyok a Lotus csapaton belül: míg Pastor Maldonado majdnem Q3-ba jutott, Romain Grosjean utolsó lett az időmérőn.

A venezuelai versenyző 1:38.467-es körével épphogy lemaradt a Q2 továbbjutó helyeiről, Jenson Button öthelyes büntetése miatt holnap a 10. rajtkockából indulhat. Idén ritkán fordult elő, hogy ő végzett előrébb a Lotus pilótái közül.

„Az autó biztosabbnak tűnik, mint az elmúlt pár versenyen volt, és jobban egyben van, ami azt jelenti, hogy jobban tudtam nyomni, mint általában. Tudjuk, hogy jobban dolgozunk a gyorsabb kanyarokban – amit Barcelonában láttunk –, és azt hiszem, még mindig több sebesség rejlik az autóban. A Q2-es körömben apró hibát követtem el az utolsó előtti kanyarban, ami még egy tizedet jelentett. Enélkül a Q3-ban lehettem volna. Jó helyen vagyunk holnapra, most jó stratégiára van szükségünk, nyugodtnak kell maradnunk, és aztán pontokért harcolni. Azt hiszem, jó esélyünk van a pontszerzésre” – értékelt az időmérő után a venezuelai versenyző.



Romain Grosjean 1:39.679 másodperces időt autózott, ezzel az edzés 18., azaz utolsó helyezését szerezte meg. Ebből számára is le kell vonni két pozíciót, mivel Danyiil Kvjat csak az utolsó helyről, Sebastian Vettel pedig a bokszutcából fog startolni.

„Az autó jó volt ma délelőtt, élveztem, amikor vezettem, és még azt is mondtam, ilyen kocsim nem volt már egy ideje! Sajnos nem tapasztaltam ugyanezt, amikor kihajtottam az időmérőn, és küszködtem, hogy bármiféle tempót találjak – ami nem sikerült, mint a kvalifikációs pozíció mutatja. Ami a pozitív oldalt illeti, az autó jól működött délelőtt, akárcsak Pastoré az időmérőn, ezért van lehetőség ebben a hosszúnak ígérkező versenyben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: