DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Villeneuve: Alonso rossz játékot játszik

Tovább folyik a találgatás Fernando Alonso jövőjéről – most egy korábbi világbajnok és a Mercedes F1-es főnöke beszéltek a McLarenről és egy lehetséges kihagyásról.

Továbbra sem ismert, hol fog versenyezni a kétszeres világbajnok 2015-ben. Csak azt lehet valószínűsíteni, hogy nem a Ferrarinál – bár meggondolatlanság lenne teljesen kizárni a lehetőséget, hogy jövőre a csapatnál marad, amelynél már öt évet eltöltött, és sokszor a világbajnoki cím közelébe jutott.



A szókimondó 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint Alonso koránt sincs olyan jó pozícióban, mint azt sokan gondolják, több út már most elzáródott a spanyol előtt, akivel néhány futam erejéig a Renault-nál versenyzett együtt a múltban. Ő is a legnépszerűbb véleményt osztja, hogy Alonso a McLaren versenyzője lesz jövőre.

„Alonso nem jó pókert játszik. Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy ő a legjobb a pályán. De az F1-ben néha azt is tudni kell, hogyan mozgassuk a szálakat, és ő ezt nem csinálja valami jól” – utalt a spanyol AS-nek arra, hogy a Red Bull Vettel távozásról szóló bejelentésének napján rögtön közölte, Kvjat érkezik a német helyére, és a Mercedes is többször leszögezte, hosszú távon terveznek Hamiltonnal, a kapuk így folyamatosan bezárulnak Alonso előtt.

„A McLaren egy jó csapat. A Hondát jól ismerem, és nem gondolom, hogy túl hamar sikert fognak elérni” – közölte a kanadai kétségeit a Formula-1 új motorszállítójáról. Kitért arra a lehetőségre is, hogy Alonso egy évet kihagyna. „Nem gondolom. Két hónap után nem tudná, mit csináljon. Ő egy olyan állatfaj, ami számára a versenyzés az élet.”

Alonsót szóba hozták a sport jelenlegi topcsapatával, a Mercedesszel is, amely cáfolta a világbajnok érkezését. Üzleti ügyvezetőjük, Toto Wolff inkább az egyéves szünetre voksolna, amelyet a spanyol egy egészen más szériában tölthetne el. „Talán el fogja hagyni a Forma-1-et, pihenőt tart. Idén meglátogatta barátját, Mark Webbert Le Mans-ban – egyértelmű, hogy rajong azért a versenyért” – spekulált Wolff a Sportwoche magazinnak.

Az igazságot mindenesetre továbbra sem tudjuk, Alonso pedig a héten kétmillió Twitter-követőjével azt közölte, ne foglalkozzanak a pletykákkal, és legyenek türelemmel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: