DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Force India: Szocsiban kiderült, mi a realitás

A konstruktőri bajnokság ötödik helyéért küzdő gárda az F1-es Orosz Nagydíjon mindössze egyetlen pontot szerzett. A csapat szerint ez emlékeztető volt számukra, hol is állnak valójában.

„Hogy az igazat mondjam, valószínűleg szembesültünk a realitással, hol tartunk” – mondta Bob Fernley csapatfőnök-helyettes. „Úgy értem, a pálya tökéletes volt, a körülmények tökéletesek, nagyon kevés tényező befolyásolt. Emiatt nem hiszem, hogy bármilyen kifogással élhetnénk, azt mutatta, hol állunk, és ennél kicsivel többet kell nyújtanunk.”



Kiemelte, hogy a csapatok mindannyian tiszta lappal indultak a debütáló pályán. „Azt leszámítva nyilván, hogy ismertük a vonalvezetést, fogalmunk sem volt, hova érkezünk, még az időjárásról sem. De azt gondolom, a hétvége tökéletes volt, a pálya szempontjából és az időjárás szempontjából sem lehetett volna jobb. A mi szempontunkból sajnos a realitással való szembenézés volt.”

Sergio Perez Felipe Massát maga mögött tartva 10. helyével egyetlen pontot gyűjtött, Nico Hülkenberg csak a 12. lett. Közben bajnoki ellenfelük, a McLaren 4. és 5. pozícióban ért be. A hétvége előtt a Force India egy ponttal még a rivális előtt állt, most a McLarené a ponttáblázat 5. helye, nem kevesebb, mint 20 pontos különbséget szedtek össze egyetlen verseny alatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: