DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 24. péntek
F1

Ferrari: Raikkönen javul, csak nem látszik

A Ferrari csapatvezetője, Marco Mattiacci védelmébe vette Kimi Raikkönent, akinek eredményei továbbra sem javulnak látványosan, dacára annak, hogy a finn néhány pozitív fejleményről számolt be az elmúlt hetekben.

Raikkönen stílusának nem igazán fekszik az idei autó, a finn pedig ennek tudja be, hogy idén versenyen csupán egyszer, és időmérőkön is csak elvétve tudott csapattársa, Fernando Alonso előtt végezni. A spái negyedik hely után ismét gyengébb eredmények érkeztek tőle, de Mattiacci szerint a csapaton belül világosan látszik, hogy pilótájuk előrelépéseket tesz a teljesítménye terén.

Raikkönen 1



 

„Több különféle esemény játszott össze” - indokolta az erős pontszerzések elmaradását a szakember. „Szocsiban Kimi erős tempót mutatott, de sajnos a rajtja nem sikerült túl jól. Kvjat kiszorította őt, hátracsúszott, onnantól pedig a felzárkózás miatt teljesen megváltozott a versenyének képe. A csapatnál azonban egyértelműen látjuk, hogy javul Kimi tempója. Persze nyilvánvaló, hogy ez a pontokban egyelőre nem látszik meg, de több tényező is közrejátszott ebben.”

Maga Raikkönen sem tragédiaként éli meg a helyzetet, és noha a tabellán elfoglalt 12. helyezése koránt sem hízelgő, ő már a következő szezonra épít.

„A múltban már sok mindent megtanultam, köztük azt is, hogy olykor szembe kell nézni a nehézségekkel. Nagyon sok apró dolog történt, amelyek miatt pontokat veszítettünk, és amelyek alaposan megnehezítették az életünket” - ismerte el.

„Az utóbbi időben azonban sikerült javítanunk néhány dolgon és az autó is sokat javult az év eleje óta. Helyes irányba haladunk, de pillanatnyilag ez nem sokat segít. Összességében csalódást keltő ez a szezon, de hiszek az itteni emberekben, és biztos vagyok benne, hogy jövőre sokkal-sokkal jobbak leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: