DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

A jövő héten a Lotust tesztelheti az F3 ásza

Az FIA F3-as Európa-bajnokságát magabiztos fölénnyel megnyerő Esteban Ocon még októberben kipróbálhatja a Lotus két évvel ezelőtti autóját. Újabb tini úton az F1 felé?

A francia Esteban Ocon a hétvégén az utolsó három futam eredményétől függetlenül már bebiztosította a Formula-3 Európa-bajnokság első helyét. A Lotus versenyzői akadémiájához tartozó Ocon a szintén újonc Max Verstappent győzte le a sorozatban, aki jövőre a Toro Rosso színeiben a Formula-1-ben is bemutatkozhat. A fiatal bajnok számára egyelőre még csak álom a királykategória, de tény, hogy a lehető legjobb úton halad a megvalósítás felé.

ocon_2d



A bajnoki cím jutalmaként ugyanis Ocon jövő héten egy kétnapos teszten vehet részt a valenciai Ricardo Tormo versenypályán, ahol a Lotus két évvel ezelőtti autóját vezetheti, egészen pontosan azt, mellyel Kimi Raikkönen megnyerte az Abu Dhabi Nagydíjat. Az istálló tulajdonosa, Gerard Lopez így nyilatkozott a lehetőségről:

„Esteban hatalmas tehetség a jövőre nézve. Juniorprogramunk tagjaként már bizonyította, hogy szuper versenyző, büszkék vagyunk rá. Igazán megérdemel minden lehetőséget arra, hogy karrierjét a következő szintre mozdíthassa” – mondta a luxemburgi.

 

Ocon úgy érzi, egy álma vált valóra a lehetőséggel: „Szeretném megköszönni a Lotusnak és a Gravity Managementnek ezt a remek lehetőséget. A támogatás, amit 2011. óta kapok, egészen az F3-as bajnoki címig vezetett, méghozzá nagyon erős ellenfelekkel szemben. Nagyon várom, hogy megkezdhessem a fejlődésem következő szakaszát. Mindig arról álmodtam, hogy F1-es autót vezethetek, szóval alig várom, hogy végre elkezdődjön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: