DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Alonso: Ki mondta, hogy távozom a Ferraritól?

Az elmúlt időszak attól hangos, vajon melyik F1-es csapatban folytatja jövőre Fernando Alonso. Azt mindenki tényként kezelte, hogy a Ferrarinál nem lesz maradása: ehhez képest a spanyol olyan nyilatkozatot tett, miszerint csak egy pletyka, hogy távozik az olasz istállótól.

A legtöbb jel arra utal, a kétszeres világbajnok a McLarenben folytatja, ahol egyetlen versenyzőnek sincs érvényes szerződése a következő szezonra. De szóba hozták a Mercedesszel, sőt legutóbb már a Williams csapatával is. Felmerült az is, hogy hosszabb távú céljai – egy Mercedes-ülés 2016-ban – érdekében a következő szezont kihagyja. Alonso azt állította, nem fog Mercedes-motoros autót vezetni jövőre.

A spanyol AS lapnak olyan nyilatkozatot tett az Orosz Nagydíjon, amivel még jobban összezavart mindenkit: „Sem én, sem a Ferrari nem mondtuk azt, hogy felbontottuk a szerződésünket. Eddig ez csupán egy pletyka. Azt teszem, ami a legjobb a jövőm számára, és ami a Ferrari jövője számára is, a csapatnak, amelyet szeretek. Segíteni akarom ezt a fantasztikus csapatot.”



Alonsónak ugyanis érvényes szerződése van a Ferrarival a következő szezonra, de az átigazolásáról szóló találgatások eddig nem igazán foglalkoztak vele – és nem is feltétlenül érdemes, mint Sebastian Vettel példája mutatja, akit szintén kontraktus kötött volna a Red Bullhoz, mégis elhagyja őket. Az olasz média Alonso szavai ellenére meg van győződve róla, hogy a versenyző nem marad hazai csapatuk kötelékében. Szemtanúk beszámolója szerint Suzukában heves vita alakult ki Marco Mattiacci csapatfőnök és Alonso mögött, káromkodással és ajtócsapkodással.

A finn Turun Sanomat olasz forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy ma jelenthetik be Alonso távozását és Sebastian Vettel érkezését az istállóhoz. Papíron október 13-án távozik Luca Di Montezemolo a vállalattól, akinek elnöki posztját Sergio Marchionne veszi át. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: