DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alkatrészhiány a Caterhamnél?

Egy új és annál aggasztóbb probléma akadályozhatja a sereghajtó F1-es istállót – legalábbis ez derül ki Kobayashi verseny utáni nyilatkozatából, amelyet a csapat rögtön cáfolt.

A japán versenyző, akinek jövője futamról futamra kétséges, féltávnál adta fel az Orosz Nagydíjat csapata kérésére. A japán versenyző a BBC rádiójának adott nyilatkozatot röviddel az eset után. „A csapat kért arra, állítsam le az autót, hogy spóroljunk a kilométerekkel. Szükség van erre, hogy ne kerüljünk bajba bizonyos alkatrészekkel. Ezért érkezett az üzenet a vezetéstől” – mondta Kobayashi, miközben a verseny még javában zajlott.



Ennek ellentmondóan a csapat Twitter-üzenetében a fékek túlhevülését említette meg a kiszállás okaként, a versenyről szóló sajtóközleményben pedig a japán versenyző nyilatkozata már így szerepel: „Meglepetésként ért engem, először nem igazán tudtam, milyen okból kell megállnom. A csapat azóta elemezte a telemetriát, és egyértelművé vált, hogy a fékeim túlságosan felforrósodtak. Nagy kár, hogy így ért véget a hétvégém.”

Mindenesetre nem okozna meglepetést, ha kiderülne: az alakulat tényleg szűkében van az alkatrészeknek. Számos beszámoló szólt már nehéz anyagi helyzetükről: a főhadiszálláson végrehajtók foglaltak le felszerelést, a Japán Nagydíjon pedig állítólag azért került kétségbe indulásuk, mert nem tudták kiegyenlíteni számláikat a gumiszállító Pirellinek. Nyáron a Red Bull által biztosított sebességváltók miatti tetemes tartozásról beszéltek, amikor felmerült Carlos Sainz Jr. érkezése. A források szerint az energiaital-cég ezt engedte volna el azért cserébe, hogy a kötelékükbe tartozó versenyző az alakulat autójába üljön.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: