DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Alonso: Nem voltam elég gyors

Fernando Alonso csak hatodik helyen ért célba az F1-es Orosz Nagydíjon, amelyen az elrontott bokszkiállás miatt veszített értékes másodperceket. A spanyol szerint nem ezen múlt egy jobb eredmény.

A negyedik sorból induló versenyző a futam elején negyedik helyen is haladt, végül azonban csak a hatodik pozícióban ért célba a Mercedes-motoros autók armadája, a két gyári pilóta, Valtteri Bottas Williamse és a McLarenek mögött. Az emelővel adódó gondok miatt kiállása hét másodpercig húzódott el.

„A kiállás nem volt tökéletes, de a tempónk amúgy sem volt meg a versenyen. Egész hétvégén sem. Jó rajtot vettünk, de ezzel nem mentünk sokra, mert a sebességünk nem volt elég a negyedik helyhez” – értékelt a spanyol versenyző a Sky Sportsnak. „Végül is gondolkodjunk pozitívan, jó versenyünk volt. Sok üzemanyagot spóroltunk meg a végén Ricciardóval, Magnussen egy jó kiállással sem lett volna fogható.”



Alonso külön kiemelte Nico Rosberg szereplését, aki verseny elején elkövetett hibája után menetelt egészen a második helyig. „Rosberg igencsak figyelemreméltó volt. Az első körben kiállni és úgy végigmenni domináns formára vall. Megnyerték a konstruktőrök bajnokságát, ezért elismerésem nekik. Nekünk viszont jobbnak kell lennünk legközelebb.”

Szocsiban Alonso a bajnokságban is elveszített egy helyezést, a hatodik helyre csúszott vissza, a dobogós Valtteri Bottas megelőzte őt. Bottas 145, Alonso 141, Sebastian Vettel pedig 143 ponttal rendelkezik, a hátralevő három versenyen az állás még bárhogy alakulhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: