DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Hunter-Reay legyőzte Vettelt

Az amerikai IZOD IndyCar Series 2012-es bajnoka, Ryan Hunter-Reay az ESPY Legjobb Pilóta szavazásán legyőzte a Formula-1 háromszoros bajnokát, Sebastian Vettelt.

Az ESPY 21. díjátadó gáláját Los Angelesben a Nokia Theatre-ben rendezték, és Hunter-Reay volt az első IndyCar pilóta, aki 1997 óta, a szintén amerikai Jimmy Vassert követően megkapta a díjat.

A 32 éves amerikai pilótának az idei évben olyan versenyzőket kellett megelőznie a rajongói szavazáson, mint az idei Indianapolis 500-as futam győztese, a korábbi IndyCar bajnok, Tony Kanaan, a háromszoros Formula-1-es világbajnok, Sebastian Vettel, vagy a NASCAR Sprint Cup Series 2012-es bajnoka, Brad Keselowski.



"Nem tudom eléggé megköszöni a szavazatokat és a támogatást" - nyilatkozta Hunter-Reay, aki tavaly a RACER magazin Év Pilótája címét is elnyerte a rajongói szavazáson, köszönhetően annak, hogy az Andretti Autosport csapat versenyzőjeként 2012-ben Sam Hornish Jr. 2006-os bajnoki címét követően tudta amerikaiként megszerezni az IndyCar bajnoki címét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: