DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
Egyéb

Faültetés, pogácsa, különleges járművek és Kiss Norbi

Faültetés, egri pogácsa, különleges járművek, és Kiss Norbert hatszoros Európa-bajnok várja az érdeklődőket Kápolnán az AMTS mindenki számára nyilvános rendhagyó sajtótájékoztatóján.

Kiss Norbi Macskaárvaáh



Rendhagyó, faültetéssel egybekötött sajtótájékoztatót tart október 16-án, szerdán, délelőtt 11-től, Kápolnán, a Macskaárvaház előtti parkolóban, Európa egyik legnagyobb autós rendezvényének, az AMTS, Autó-Motor és Tuning Show-nak a társtulajdonosa, Szőke László, Kiss Norbert hatszoros Európa bajnok autóversenyző, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, Gerencsér Csaba, Magyarország első jet ski világbajnoka, örökös magyar bajnok, a Magyar Jet Ski Szövetség alelnöke, Ferencz Zsolt autó történész a Magyar Dodge, RAM, Chrysler Múzeum alapítója, Kapin Ricsi a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője valamint Bohács József a Szolnoki Tuning Találkozó szervezője és Bóday Pál az állatvédő alapítvány kuratóriumi elnöke.

csabi

Mint Szőke Lászlótól megtudtuk: mivel a ma már világhírű budapesti autó, motor és tuning show idén lett 18 éves, vagyis "nagykorú", ebből az alkalomból, Kiss Norbi  kápolnai közösségi erdejében 18 fát ültetnek el, jelezve, hogy a fenntarthatóság, a természet védelme, az AMTS szervezőinek is szívügye.

 Szőke László hozzátette, ugyanez a helyzet az állatvédelemmel, ezért már évek óta együttműködnek a Szurkolók az állatokért mozgalommal és Kiss Norbi hatszoros Európa bajnok Macskaárvaházával, de a 2025 tavaszi 19. AMTS-en egy újabb, az állatvédelmet segítő közös akciót szerveznek majd. Ám ennek részleteit közösen jelentik majd be Kápolnán.

feco1

-"Jövőre száz éves a Chrysler márka, és ezt még akkor is szeretnénk méltóképpen megünnepelni, ha jelenleg a legendás amerikai brand nem éppen a fénykorát éli"  - fogalmazott Ferencz Zsolt autó történész, a Magyar Dodge, RAM, Chrysler Múzeum alapítója, hozzátéve: "annyi már elöljáróban elárulhat, hogy 2025-ben, Kápolnán, Hatvanban és magán a 2025-ös budapesti  AMTS-en is szeretnék majd megidézni a felejthetetlen amerikai legenda egy évszázados sikertörténetét."

Idei, hatodik Európa-bajnoki címét jelentő versenyszezonja után, jövő szerdán, Kápolnán lesz az egyik első alkalom, hogy a rajongói itthon, Kápolnán találkozzanak Kiss Norbert autóversenyzővel, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjával, aki - immáron sok év hagyományát követve - idén is elárverezi az állatvédelem javára egyik, idei győzelmi serlegét. Azt, hogy melyiket, szintén a szerdai programon derül majd ki, amely természetesen mindenki számára nyitott, így Norbi is szívesen találkozik azokkal a szurkolóival, akik eljönnek ebből az alkalomból Kápolnára.

Cicácska-Vajna Timi

A kápolnai sajtótájékoztató vendégeit az egri Wanda Bor és Pogácsaház tulajdonosa, Kerenszky Attila, séf, borász, különleges, titkos recept alapján készülő házi pogácsával látja majd vendégül.

 Kerenszky Attila  elmondta: nemrégiben nagysikerű jótékonysági vacsora helyszíne volt a Wanda Borház, és a rendezvény nyereségét is ebből az alkalomból fogják majd átadni az egri kóbor macskák ivartalanításában elévülhetetlen érdemeket szerzett hölgynek, Kövi Rita önkéntes állatmentőnek, aki egy egri állatorvosi rendelővel, és egy német állatvédő alapítvánnyal együttműködve óriási eredményeket ért el Egerben a hontalan macskák ivartalanításában.

bóday2_1

- A Macskaárvaház körül évek óta fantasztikus, önkéntes támogató közösség épült, amelynek tagja szívesen jönnek hozzánk és faültetéseikkel  egyre gyarapítják madár és méhecske barát közösségi erdőnket - fogalmazott Bóday Csilla, az alapítvány titkára, akinek tapasztalatai szerint az állat és természetvédelem tényleg összehozza a legkülönbözőbb korú, érdeklődésű és társadalmi helyzetű embereket is Kápolnán. A rendhagyó kápolnai sajtótájékoztatón, és faültetésen részt vesz Farkas Pál, agrármérnök, erő ökológus, a Harley-Davidson Owner Group, Budapest Chapter-ének tagja, a káli Globalplant Garden kertészet tulajdonosa, Kovács Attila egri fertálymester, az egri Top Autószerviz tulajdonosa, és ifjabb Szomszéd Lajos üzletember is, akik immáron nem először gyarapítják egy-egy gyönyörű kőrisfával Kiss Norbi közösségi erdőjét.

lacc

- Megfogadjuk mindenki által tisztelt barátunk, önkéntesünk és támogatónk, Dr Illés Zoltán egyetemi tanár bölcs tanácsát, és "a kiirtott erdők helyére, fáradhatatlanul mindig újabbakat ültetünk, amíg meg nem tanulja mindenki, hogy a fák szentek és sérthetetlenek" - idézte az egykori környezetvédelmi államtitkár szavait, Bóday Pál a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, utalva arra, hogy nemrégiben, Kápolna polgármestere, Berecz Kálmán,  az alapítvány iránti bosszúból, kiirtotta az önkéntesek által ültetett erdő egy részét, óriási ökológiai károkat és közfelháborodást okozva a térségben.

szurkolók

A kápolnai rendezvény házigazdája Szalóki Péter kápolnai önkormányzati képviselő és Blahó László helyi polgárőr parancsnok, valamint a szomszédos Kompolt község polgármestere.

A sajtótájékoztatón néhány különleges tuningautó, valamint a világ legbrutálisabb homokfutója, a Can-AM Maverick Turbo is megcsodálható lesz a hazai importőr, Jet Power Hungary (www.jetpower.hu) jóvoltából.

maverick

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: