DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
Egyéb

Kiderítettük, hogy mire képes egy hangszedő!

Nem is gondoltuk volna, hogy ennyi sportrajongó szereti a lemezlejátszókat! Nagyon sokan szeretik az otthoni edzéseket fülhallgató nélkül végigcsinálni. Éppen ezért a kedvükért egy kicsit körülnéztünk a hangszedők piacán.

Ahogy a jelenkor zenei követelményeit figyeljük, ki kell mondanunk, hogy a kiváló hangzás mindenek felett áll akkor, ha új fejhallgatót keres a napi edzéséhez. De mi van azokkal az edzeni vágyókkal, akik még mindig rajonganak a klasszikus lemezekért?

Tartson velünk, és megmutatjuk, hogy mit kell tudni ezekről a csodálatos eszközökről. Minden zenerajongó keresi a megoldásokat arra, hogy a lehető legjobb hangzással hallgathassa a kedvenc zeneműveit és slágereit.

 

Mi az a hangszedő, és hogyan működik?

Többek között a Stream Audio Skyanalog hangszedőit is a lemezipar felhasználóinak gyártják. Viszont ezek a lemezek nem a CD adattárolókat jelentik, hanem azokat a klasszikus korongokat, amiket elődeink hallgattak előszeretettel.

A tömeggyártással ellentétben meglepő módon még ma is készülnek olyan hangszedők, amik kézi előállítással kelnek életre. Mindamellett természetesen, hogy a precizitás és a pontosság igénye nem változik.

httpsstreamaudio.hu - 2024 május - Cikk1Egy speciális tű segítségével képesek a hangszedők a lemezek barázdái között “olvasni” a zenét. Ezekben a vájatokban a mozgást elektromos jellé alakítva válik hallhatóvá a zene.

 

Az anyaghasználat csodálatos lehetőségei

Általánosságban elmondható, hogy a hangszedők házát alumíniumból készítik, mert így a súlyuk könnyebben kordában tartható. Ez meglepően erős vázként szerepel, emellett pedig eloxálással számtalan színben előállítható.

A tű és a tűszár kérdése már egy kicsit érzékenyebb téma, ami az anyaghasználatot érinti. Nem bízza a véletlenre a gyártó a kiváló és különleges anyagok alkalmazását. Olyan kincsek találhatók itt, mint a speciális kristály, a zafír, a gyémánt és a rubin.

Ezek az anyagok biztosítják, hogy a hangszedő súlya ne nyomja és karcolja agyon az érzékeny hanglemezeket. Emellett pedig a különleges anyaghasználatnak köszönhetően a hangminőség a tökéletessel egyenértékű.

 

Milyen hangzásvilágot biztosít a hangszedő?

A részletgazdag hangzás egy elcsépelt kifejezésnek tűnhet, de a hangszedők kialakítása és anyaga lehetővé teszi, hogy minden apró részlet hallható legyen. A Stream Audio csapata nem véletlenül tesztelte őket klasszikusokkal.

A zenei sokszínűség mellett a térhatás a másik hatalmas előnye a lemezeknek. Akinek érzékenyebb a füle, az maga elé tudja képzelni még a színpadot is, mert a térbeli hangzásvilág hűen tükrözi, hogy melyik hangszer hol állt a zenekarban.

Akár a fortissimókat, akár az akusztikus hangokat keressük a darabban, mindegyik tökéletesen hallható. A lélegzetelállító játék pedig, ami a csend és a hang találkozásában rejlik, egyenesen káprázatos.

Ezek után pedig azt gondoljuk, hogy a hanglemezek kora bizony nemhogy hanyatlik, hanem egyenesen virágzik. Komoly technológia áll mögötte, amivel a lehetetlen hang is életre kelhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: