DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

LinkedIn Social Selling Index: mi ez és miért lehet fontos?

A LinkedIn napjainkban már megkerülhetetlen platformmá vált mind nemzetközi, mind hazai szinten. A kapcsolatépítésben, álláskeresésben hatalmas segítséget jelent.

Minden fontos szereplő és tudatos álláskereső megtalálható rajta, ezért is fontos, hogy a profilunk kialakítására is odafigyeljünk.

 

A LinkedIn SSI segít a helyes irányba elindulni

A CV Shark LinkedIn SSI útmutatója is részletesen leírja, hogy pontosan mit kell tudni erről az indexről. Ez a szám tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy mennyire hatékony a LinkedIn-jelenlétünk és stratégiánk.

A tapasztalatok szerint minél magasabb ez a pontszám, annál több találatban fogunk szerepelni a platformon. Ez megnövelheti az esélyt arra, hogy több állásajánlatot és megkeresést kapjunk az oldalon keresztül.

Fontos, hogy ez nem közvetlen eredménye a pontszámnak, a magas SSI csupán a valószínűségre irányuló indikáció. Elvben még az is előfordulhat, hogy kimagasló mutató mellett sem fogják megtalálni a profilunkat, de természetesen ez szinte lehetetlen. Ha elegendő figyelmet fordítunk az SSI-re, annak megfelelően építjük fel a profilunkat, akkor minden téren javulást fogunk elérni.

https-www.cvshark.hu - 2023 december - Cikk3



Az SSI egy jó kiindulópont, hogy hogyan haladunk a LinkedIn-jelenlétünkkel, de végső soron csak az fog számítani, hogy hányan jutnak el a profilunkra és abból hány állásinterjú megkeresés lesz.

Nem kell a lehető legmagasabb pontszámra törekedni, de érdemes figyelemmel követni, hogy visszajelzést kapjunk arról, melyek azok a fejlesztési lehetőségek, amelyekkel a LinkedIn-jelenlétünk még hatékonyabb lehet.

 

Miből áll az SSI pontszám és mit mér?

Az első természetesen az, hogy mennyire jól felépített a profilunk. Ezen úgy javíthatunk, ha egyedi háttérképet töltünk fel, a profilképünk egy profi, üzleti kép, valamint a headline-on nem csak egy egyszerű titulus és cégnév szerepel.

A következő a LinkedIn keresési funkciójának a használata. Ezt csak minimálisan lehet befolyásolni, de a legjobb amit tehetünk, ha tudatosan használjuk a keresőt és amennyire csak lehet, tegyük azt rendszeresen.

A harmadik az interakciók: olyan tartalmat osszunk meg, amit kommentelnek ás lájkolnak is. Mi magunk is kommenteljünk, lájkoljunk. Ha valaki bejelöl vagy kommentálja a tartalmainkat, arra mindenképpen válaszoljunk.

Továbbá üzenetekben aktív párbeszédeket érdemes folytatnunk. Végül pedig ott van a kapcsolatépítés, ahol bátran bejelölhetünk olyanokat is, akiket nem is ismerünk.

 

A LinkedIn számtalan területen tud segíteni

Például, ha saját vállalkozásunk, cégünk fejlesztésére használjuk, akkor a különféle fizetős, prémium szolgáltatások alkalmazásával felturbózhatjuk a LinkedIn-jelenlétünket. Fontos, hogy ezekre álláskeresőként nem lesz szükségünk. Elég, ha van egy csúcsszuper, professzionális profilunk, ami a keresésekben is gyakran megjelenik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: