DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Az otthoni szépségápolásról

A szépség fogalmáról órákig lehetne vitatkozni, hiszen talán minden ember számára egy kicsit mást jelent. Ez így is van rendjén. De a szónak valahol szinonimája is lehetne az ápoltság kifejezés. Mert valljuk be, lehet valaki bármennyire gyönyörű, ha igényessége némi kívánnivalót hagy maga után.

Testünk ápolásához márpedig számtalan termékre van szükségünk. Ehhez nyújt kiváló segítséget a Patikamra szépségápolás kategóriájának kínálata. Csoportokra bontva könnyebben át tudjuk tekinteni, miről is szól mindez.

Test- és hajápolás

Testünk ápolásán számos módot érthetünk. Elsőként mindenképpen a tisztálkodást kell megemlítenünk. Ki kádban, ki zuhanyzóban tölti idejét, tus-, illetve habfürdőre vagy szappanra biztosan szüksége lesz. Enélkül már régóta elképzelhetetlen a reggeli vagy esti rutinunk. Hajunk sem maradhat ki a jóból, bár megmosására ritkábban kerül sor. A samponok és különböző balzsamok választéka lenyűgöző.

A fürdés után jöhet a következő lépés: ez minden bizonnyal az izzadásra jobban hajlamos testrészeink (pl.: hónalj) kezelése. Erre tökéletesen alkalmasak a golyós vagy stiftes kialakítású dezodorok. A piacon elérhetők olyan fajtái is, amelyek 24 órán keresztül nyújtanak védelmet.

Ez még nem minden. Ápoltságunkat kiegészíthetjük egész napon át velünk maradó illatokkal is. A parfümök, pumpás vagy spray típusú dezodorok között is végeláthatatlan a kínálat.



Szájápolás

A szájápolásnak sem szabad kevesebb figyelmet szentelnünk. Reggel és este is foglalkoznunk kell vele. Sőt, ha módunk van rá, akár napközben is találhatunk rá pár percet.

Bizonyos kellékek nélkül meglehetősen nehéz lenne bármihez is fognunk. A fogkefe és fogkrém alapvető szükséglet. Felsorolni is nehéz lenne, hogy ízre, állagra, sörteerősségre vagy hosszúságra mennyi fajta között válogathatunk.

Ha egy kis plusszal is kedveskednénk fogainknak és ínyünknek, akkor például a szájvíz is beszerzésre váró termék. Ez lehet az alapja a napközbeni higiénia fenntartásának. Egy gyors öblögetés bármikor megejthető.

Szőrtelenítés

Megkülönböztethetünk férfi és női szőrtelenítést. Manapság azonban már meglehetősen összemosódnak az eddig csak egyik nemre jellemző tevékenységek.

Persze a férfiak szőrtelenítése továbbra is a borotválkozással kezdődik. Ehhez legalább egy borotva és a fájdalom enyhítése érdekében valamilyen borotvahab vagy gél megvásárlása elengedhetetlen. Ha hosszantartó illatot szeretnénk bőrünkre csempészni, akkor az arcvíz ideális választás.

A hölgyek szőrtelenítése speciális eset. Sokkal érzékenyebb területek jönnek szóba. Így a kifejezetten nőknek kifejlesztett borotvazselé alkalmazása feltétlenül javasolt. Ezáltal jó eséllyel lehet megelőzni a kellemetlen kipirosodást vagy gyulladást. A borotvával sincs ez másképp. Nagyobb területen kell használnunk, így a kialakítása általában eltér a férfiakétól.

Egy dolgot nagy biztonsággal állíthatunk. Szépségünk ápolásához szükséges kiegészítőket minden eddiginél könnyebben szerezhetjük be, ha ellátogatunk a Patikamra weboldalára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: