DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
Egyéb

Az állatvédelemnek ajánlja 99. Le Mans-i győzelmi serlegét Kiss Norbi

Árverésre ajánlja fel idei egyik trófeáját a kamionversenyző, aki szerint kétségbeejtő mértéket ölt a minőségi macskaeledel, az alom és az állatorvosi kezelések emelkedő költsége.

„Az állatok védelmének szeretném ajánlani és árverésre felajánlani idei, 99. Le Mans-i futamgyőzelmem serlegét, mert tudom és tapasztalom, hogy kétségbeejtő mértéket öltött a minőségi macskaeledel, az alom és az állatorvosi kezelések emelkedő költsége, amely számos állatvédő szervezetet hoz nehéz helyzetbe” - fogalmazott Kiss Norbi ötszörös Európa-bajnok autóversenyző, a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, aki idén sporttörténelmet írt: a Révész Racing színeiben ötödször nyerte meg a Kamion Európa-bajnokságot, amely az egyik legkeményebb és legdurvább küzdelmekkel tarkított versenysorozat a világon. 

Kiss Norbi immáron hagyományt teremtett abból, hogy futamgyőzelmei után fákat ültet Kápolnán a Macskaárvaház körül a Tarna árterében, és évente egyszer, az egyik futamgyőzelmének serlegét is jótékony állatvédelmi célra ajánlja fel.

IMG_4827 



Mint megtudtuk: van olyan győzelmi serlege, amely egy étterem féltve őrzött dísze lett, olyan is akad, amely a sportoló egyik külföldi rajongójának magángyűjtemnyét gazdagította, de volt olyan is, aki befektetési célból vásároltak meg a különleges ereklyét, amelynek ára minden alkalommal a Macskaárvaház állatorvosi számláinak kiegyenlítésére szolgált. 

„Le Mans-ban versenyezni - és nyerni - az autósport egyik legcsodálatosabb érzése, amelyben szerencsére többször volt már részem. Ott nyerni semmi máshoz nem fogható érzés, mint ahogy állatokat menteni, gyógykezelni is az” - fogalmazott a bajnok.

A franciaországi Le Mans az autósport története legizgalmasabb versenyeinek, pilótákat és autómárkákat felemelő legfényesebb győzelmeknek és brutális baleseteknek is a helyszíne. A pálya története számos sikeres játékfilm témájául és izgalmas látványául szolgált. Így ennek a pályának a győzelmi serlege különleges kincs, különösen egy olyan versenyzőtől, mint Kiss Norbi, aki Lewis Hamiltonnal, Sebastian Vettelel együtt a természet és állatvéldő autóversenyző különleges klubjába tartozik. Kiss Norbi az egyetlen magyar, aki Le Mans-i győzelemmel büszkélkedhet. Serlegének kikiáltási ára 100000, vagyis százezer forint, aki ennél többet ajánlana érte, a macskaarvahaz@gmial.com címen jelentkezhet névvel és telefonszámmal. A „Le Mans-i licit” Advent első vasárnapjának éjféljéig tart. A nyertes személyesen Kiss Norbitól veheti át a Le Mans-i győzelmi serleget, Kápolnán a Macskaárvaházban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: