DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek
Egyéb

Állatok világnapja: immáron ötszörös Európa-bajnokként köszönti a Macskaárvaház vendégeit Kiss Norbert Kápolnán

Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás-szakértő, állatbarát, jótékony heves vármegyei üzletemberek, a helyi méz népszerűsítése, sztár DJ, a főispán és a Macskaárvaház immáron ötszörös Európa-bajnok autóversenyzője emeli az idei kápolnai Állatok világnapja-rendezvény népszerűségét, amely egyúttal az idén tíz esztendős Macskaárvaház szülinapi partija is.

Kiss Norbi KápolnaNemcsak az állat és természetvédelem, de az autósport, a foci és a magyar méz ünnepe is lesz jövő szerdán, október 4-én Kápolnán az állatok világnapján. Az Assisi Szent Ferenchez kötődő, eredetileg vallási, ma már a világ minden táján felekezettől és hittől függetlenül is fontos teremtésvédelmi ünnepnapra, amely társaink az állatok, és közös ügyünk az állatvédelem ünnepe, számos ismert állatbarát jelezte részvételét az idén 10 esztendős Macskaárvaház állatotthonába. 

Náksi Kápolna

Náksi Attila sztár dj, zenei producer nem csupán a könnyűzene, de a foci rajongói körében is népszerű, hiszen együttese, a Soho Party egyik legnépszerűbb száma, az Éjjel soha nem ér véget lett a hazai és határon túli focirajongók himnusza. Náksi idén is részt vesz az alapítvány faültetési akciójában: a Tarnamente SE fiatal focistáival, Harmati Péter korábbi labdarugóval, az Eger SE vezetőjével, és az NB 3-as csapat több állatszerető focistájával, többek között Debreczeni Dávid védővel és Beliczki Gergő támadóval érkezik majd a Macskaárvaházba. Ahol  az alapítvány  világhírű kuratóriumi tagja, Kiss Norbert várja őket, aki éppen néhány nappal ezelőtt, Le Mans-ban lett ötödszörre is Európa Bajnok.

Harmati Péter Kápolna

Szintén a foci és az állatvédelem közötti erős kapcsolatot szimbolizálja, hogy elfogadta a Macskaárvaház Állatok Világnapi meghívását Hegedűs Henrik fociszakértő, szakíró, aki nem csak a világ legismertebb futball szakkönyveinek magyar fordítója, számos szakcikk szerzője, de ahogy korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség-nél, immáron kizárólagosan az FTC labdarúgó csapatánál látja el az adatelemző csapat vezetését. A vendégeket Kápolna alpolgármestere, Szalóki Péter fogadja majd, köztük Ignácz Balázs főispánt, Dr Illés Zoltán egyetemi tanár, korábbi környezetvédelmi államtitkárt, Szomszéd Lajos, Ráki Csaba, Kovács Attila egri és Prisztóka Tamás, Budai István, Kücsön Gyula heves vármegyei üzletembereket, Képe Tibort a Hyundai Hatvan tulajdonosát, valamint Gerencsér Olivér jet ski világbajnokot,az alapítvány támogatóit.

ignácz balázs kápolna

Idén a kápolnai Állatok Világnapi ünnepség középpontjában a hazai, és konkrétan a tarnamenti méz népszerűsítése áll: a vendég Kiss Zoltán kompolti méhész, aki mézkóstolással, és vásárlási lehetőséggel hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen fontos a mézelő növények és a vegyszermentes természeti környezet - a méheknek is, akik az egyik legfontosabb élelmet, a mézet készítik az ember számára. 

szomszéd lajos Kápolna

- Az Állatok Világnapján nem csak az állatokat és az állatvédelemet, de azokat az embereket is ünnepeljük, akik emelett állnak és tesznek ezért - így számunkra nagyon fontosak, azok az ismert és elismert személyiségek, akik a közéletben, a sportban vagy az üzleti életben nevet és megbecsülést szerezve képviselik, segítik az állatok védelmét - fogalmazott Bóday Csilla. A Macskaárvaház Alapítvány titkára,  hozzátette: „Természetesen ezúttal is velünk lesznek állatvédő partnereink a Noé Állatotthon és a Szurkolók az állatokért mozgalom képviselői”. 

Bóday Csilla_2

Idén mézelő, a méhek számára nélkülözhetetlen hársfákat ültetnek majd az alapítvány önkéntesei, akik állateledel és alom adományokkal, valamint macskasimogatással is hozzájárulnak a Macskaárvaház állatmentő munkájához. Aki szeretne állateledel adománnyal, faültetéssel vagy mézvásárlással hozzájárulni a rendezvény sikeréhez, azt szeretettel várják a szervezők október 4-én, szerdán délután 2-től Kápolnán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: