DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
Egyéb

Milyen biztosítást kössünk, ha négylábú társunk is velünk utazik?

A kisállattartás világszerte igen elterjedt, hazánkban is rengeteg háztartásban található kutya, macska, egyéb kiskedvenc.

A COVID-19 még inkább megnövelte háziállatok számát, akikkel nemcsak a hétköznapokban, de a nyaralás, külföldi utazás során is szeretne együtt lenni a család. Egyre több szálláshely szolgáltató ismerte fel ezt a lehetőséget, és állatbarát helyként szívesen fogadja a négylábú családtagokat is.

 

Utazás kutyával

A külföldi utazás előtt az egyik alapvető feladat a CoverMe utasbiztosításai közül kiválasztani azt a terméket, ami a legmegfelelőbb lesz a számunkra, márpedig, ha kutyával utazunk, akkor speciális biztosításra lesz szükségünk.

Tudjuk, hogy az állatorvosi költségek hazánkban is igen magasak, és nincs ez másképp a külföldi országokban sem. Azonban, ha rendelkezünk kisállat-biztosítással, akkor ezek a költségek csökkenthetők, így nem fogja a családi költségvetést megterhelni, ha hirtelen állatorvosi ellátásra van szükségünk.

https-coverme.hu - 2023 augusztus - Cikk1



Mit vigyünk magunkkal a kutyás utazáshoz?

Bár a kutyabarát szálláshelyek mindenféle plusz szolgáltatásokkal igyekeznek kényelmesebbé tenni kedvenceink ott tartózkodását ezért legtöbbször kutyatállal, jutalomfalatokkal, fekhellyel is rendelkeznek. Azonban ahhoz, hogy ne érezze az állat, hogy nagyon felborult az élete, érdemes magunkkal vinni kedvenc fekhelyét, játékát és a saját tálját, valamint mindenképpen gondoskodjunk elegendő tápról.

Ne felejtsük otthon a gyógyszereket, a táplálékkiegészítőket, kakizacskót, vigyünk pórázt és szájkosarat is. Nézzük meg, hogy rendben vannak-e az oltások, és legyen nálunk a kutya útlevele. A chip természetesen alap, ez az oltások beadásának és az útlevél kiadásának is feltétele.

Érdemes nagyobb takarókat is betenni, hiszen, ha a kutyánk otthon felugrik az ágyba, akkor ezt a szálláshelyen is meg fogja tenni, azonban ezt a legtöbb szolgáltató nem nézi jó szemmel. Éppen ezért takarjuk le az ágyat, így nem lesz gond, ha esetleg felmegy rá az állat.

 

Mit fedez a kisállat-biztosítás?

Ahhoz, hogy a nekünk megfelelő kisállat-biztosítást kössük meg, mindenképpen hasonlítsuk össze a különféle biztosítók termékeit, hiszen mindegyiknek mások a feltételei, más a biztosítási összeg, és mást tekintenek biztosítási eseménynek.

A legtöbb biztosító csupán a kedvencet ért baleset esetén vállalja a biztosítási összeg kifizetését, azt is általában utólag. Már meglévő betegség gyógyítása, mérgezés, krónikus betegség fellángolása, ivartalanítás, szülés vagy a gondozó figyelmetlensége miatt bekövetkező problémák általában ki vannak zárva a térítés alól. Vannak olyan termékek is amik az állatok fertőző vagy nem fertőző betegségének kezelését is biztosítják. A biztosított fedezet jellemzően 40 000Ft és 100 000Ft között van, míg a kiegészítő többlet díja pedig hozzávetőlegesen napi 600 Ft. Mindig olvassuk végig, hogy pontosan mire kötöttünk biztosítást, így később nem fog kellemetlen meglepetés érni bennünket.

Az utasbiztosítás nagyon fontos dolog, mindig időben kössük meg. Ha autóval utazunk, akkor gondoskodjunk az autós assistance-ról, ha pedig a kutyánkat is magunkkal visszük, akkor kössünk olyan utasbiztosítási verziót, mely kisállat-biztosítást is tartalmaz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: