DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

A fix keretes szúnyogháló tökéletes védelmet nyújt a rovarokkal szemben

Szúnyoghálót azért vásárolunk, hogy megvédjük otthonunkat a rovaroktól, de nem mindegy, hogy milyen típust választunk. Mielőtt szakembert hívunk, érdemes eldönteni, hogy melyik a fontosabb: a mobilitás vagy a hatékonyság?

Amennyiben a mozgathatóság a fő szempont, akkor a rolós szúnyogháló lesz számunkra a megfelelő. Ezt bármikor elmozdíthatjuk, ha útban van, például a virágok öntözése vagy takarítás során, viszont hátránya, hogy nem nyújt tökéletes védelmet a szúnyogok ellen.

A Topredőny fix keretes szúnyoghálója 100%-os záródást garantál minden oldalról, a legkisebb rovarokat sem engedi be a lakásba. Ez a típus könnyen felszerelhető, és ugyanolyan egyszerűen el is távolítható, ha már nincs rá szükség. De valóban csak a szúnyogok ellen véd a szúnyogháló?

 

A szúnyogháló védelme sok mindenre kiterjed

Mivel a szúnyogháló apró szemcséin gyakorlatilag egyetlen repülő rovar sem tud áthatolni, így tulajdonképpen szinte valamennyi ellen megvéd minket a háló. A darazsak és a legyek sem zavarhatják meg nyugalmunkat, nyugodtan szellőztethetünk a fix keretes szúnyogháló mellett. Megtehetjük ezt éjszaka is, a szúnyogok nem fogják megzavarni az álmunkat.

Névtelen terv - 2023-08-07T090007.370



A rovarok csípése akár betegségeket is terjeszthet, arról nem is beszélve, hogy milyen kellemetlen tüneteket okoz. A rovarhálók ezek ellen az idegesítő, netán veszélyes körülmények ellen is megvédenek minket.

 

Még mitől véd a szúnyogháló?

Mivel a fix keretes kivitel szinte hermetikus záródást biztosít minden oldalról, így az apróbb mászó rovarok bejutásához is akadályt képez. Míg a rolós változatnál bizonyos esetekben megtalálják az utat a katicák, a hangyák vagy a muslicák, a fix keretes szúnyoghálónál ez szinte lehetetlen.

A szúnyogháló ezenfelül meggátolja a kosz, a falevelek, de még a denevérek és a madarak bejutását is az otthonunkba. Ez ugyan nem jellemző általában, de néha előfordul és akkor sok bosszúságot tud okozni.

 

Milyen a jó minőségű fix keretes szúnyogháló?

A fix keretes szúnyogháló nemcsak kisebb felületekre, hanem erősített alumíniumprofilokkal nagyobb nyílászárókra is felszerelhető. A háló üvegszálas anyaga sűrű szövésű, műanyag bevonatú és szürke színű, optikailag szinte láthatatlan. Nagyon strapabíró, ellenáll az időjárási viszontagságoknak és tűzálló is.

A keret lehet műanyag vagy alumínium, ez utóbbi tartósabb és masszívabb. A nagyobb felületekre nagyobb profilokat szükséges használni, hogy minél inkább strapabíró legyen. Az alumíniumkeretet többféle szín közül választhatjuk ki, hogy tökéletesen illeszkedjen a nyílászárók és a homlokzat megjelenéséhez.

A szúnyogháló rögzíthető rugós stifttel, beakasztó füllel vagy mágnessel is. A fix keretes rovarháló előnye az is, hogy az összes típus közül ez a legkevésbé sérülékeny. Ha megfelelően van felszerelve, profi szakemberek által, és a minősége is kifogástalan, akkor akár évtizedekig szolgálhat minket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: