DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Hűtsük le magunkat: prémium nyári koktélreceptek

Amikor a hőmérő higanyszála tartósan 30°C fölé kúszik, már az esti partikat sem tudjuk elképzelni néhány frissítő koktél nélkül.

Ha este átjönnek a barátok, kapjuk elő a shakert és irány a konyha! Mutatjuk a legjobb, vendégeinket is elkápráztató hűsítőket.

 

Whisky, vodka vagy likőr alapú legyen?

Ha vendégváró italokat készítünk, ez az egyik legfontosabb kérdés - az ikonikus “rázva vagy keverve?” mellett. A legkönnyebben úgy dönthetünk erről, ha számításba vesszük a társaság tagjainak stílusát, ízlésvilágát.

Ha komolyabb, elegánsabb hangulatú vendégségre készülünk, egy minőségi Chivas Regal alapú itallal, esetleg valamilyen likőr bázisú koktéllal nem lőhetünk mellé. Ha viszont bulizni készülünk pörgős barátainkkal, akkor próbáljunk ki egy vodka vagy gin alapú receptet! 

 

5 izgalmas koktélrecept

1. Loch Loman

Egy itallal, amely egy prémium minőségű skót whiskyn alapszik, minden társasági esemény fényét emelhetjük. A Chivas Regalból készült koktélhoz néhány percre, 5 cl whiskyre, 4,5 cl áfonyalére, 1,5 cl málnalikőrre és 1 cl friss limelére lesz szükségünk. A hozzávalókat öntsük egy shakerbe és adjunk hozzá jeget, rázzuk össze, végül az átszűrt, kiöntött italt díszítsük pár szál sáfránnyal.

httpsitalkereso.hu - 2023 július - Cikk1



2. Bloody Mary

A forró évszak kellős közepén jólesik majd minden vendégünknek ez az ütős, merész koktél. Vizezzük be a kiszemelt pohár száját, majd nyomjuk bele egy kevés, tányérra kiszórt sóba. Ezután a shakerbe tegyük bele a hozzávalókat: pár jégkockát, 2,4 dl paradicsomlevet, 4 cl vodkát, 1 csepp tabascót és 2 csepp Worcestershire-szószt, illetve ízlés szerint sót és borsot. Rázzuk őket össze, majd kiöntve díszítsük zellerszárral és fogpiszkálóra tűzött olívabogyóval italunkat. Tíz perc alatt elkészíthető.

 

3. Kir Royal

A franciák és a belgák kedvelt aperitifje, melynek alapja Hercule Poirot kedvence, a feketeribizli likőr (Créme de Cassis). Ehhez kevernek jóval nagyobb arányban pezsgőt vagy fehérbort. Bár barackos és szedres változata is ismert - mi most a klasszikus ribizlist fogjuk elkészíteni. Egy pohárhoz vegyünk 1 cl-t a feketeribizli likőrből, és öntsük rá az előre behűtött, 9 cl pezsgőt.

 

4. Aperol Spritz

A koktélbárok egyik legnagyobb kedvencéből egy pohárra, 2 rész Aperolra (narancslikőr), 3 rész proseccóra (habzóbor) és 1 rész szódára lesz szükségünk. A boltban kapható hozzávalókból sok pohárnyi italt készíthetünk, így megéri magunknak elkészíteni - még az áruk mellett is.

 

5. Piña colada

Ha nyár, akkor egzotikus ízek: ez a kókuszos-ananászos koktél sokak kedvence. Egy adaghoz tegyünk turmixgépbe 0,6 dl ananászlevet, 5,8 dkg kókuszkrémet, 22,5 ml kókuszrumot és 22,5 ml fehér rumot, valamint 1 bögre tört jeget. Addig turmixoljuk őket össze, ameddig egy krémes, homogén jellegű italt kapunk. Ha elkészültünk, díszítsük poharunk szélét egy ananászszelettel!

 

Még többre vágyunk?

Nyári koktélok vagy tisztán fogyasztandó, prémium italok? Vágyjunk épp bármelyikre is, az italkereso.hu kínálatában számos minőségi ital között találhatjuk meg az aznapi partit megtámogató nedűt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: