DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Egyéb

Négy évszakos használatra válassz magas medencefedést!

Egy saját kerti medence nagyszerű lehetőség a nyár élvezetére, és vonzó a család és barátok számára is, jókedvű családi pancsolások és baráti összejövetelek színhelye az év legmelegebb hónapjaiban.

A nyár elmúltával vagy rosszabb időben azonban elveszti varázsát, a családtagok és barátok szemében is csökken a vonzereje, hiszen hideg vízben senkinek nincs kedve fürdeni. Úgy érezheted, hogy felesleges pénzkidobás volt megépíteni, hiszen nincs, aki használja.

Szerencsére egy kis beruházással sokat nyerhetsz, hiszen a polikarbonát medencefedésnek hála meghosszabbítható a szezon. Milyen előnyöket kínál még? Milyen típusok közül választhatsz?

Előnyös polikarbonát medencefedések

Szeretnél a forró nyári napokon nyugalomban, saját otthonodban tempózni a medencében? Vagy egész évben jól esne az úszás, ha már ott van helyben a medence? A Poliking kínálatában kapható Vegas medencefedésnek köszönhetően ez nem lehetetlen, ugyanis hideg időben is élvezheted a saját medence nyújtotta előnyöket!

A fedés jóvoltából meghosszabbítható a szezon, hiszen gátolja a párolgást, anyagánál fogva zárt állapotban nemcsak felmelegíti, hanem melegen is tartja a vizet, így az medencefűtés nélkül is tovább marad kellemes hőmérsékletű.

Hasznos, ugyanis az UV sugarak kizárásával gátolja az algásodást, így a víz nemcsak higiénikus és vonzó lesz, de egészséges is, mivel kevesebb vegyszert kell használni. Távol tartja a faleveleket és egyéb szennyeződéseket, így a karbantartásra kevesebb időt kell szánni, többet élvezheted a fürdést. 

Biztonságos, így amennyiben kisgyerekek és háziállatok is vannak a családban, nem kell attól tartanod, hogy egy óvatlan pillanatban beleesnek a vízbe.

 



Milyen medencefedések közül választhatsz?

A medence méretétől, alakjától függetlenül számos fedés közül választhatsz, a telepítés egyetlen alapfeltétele az egysíkú és vízszintes, kellően teherbíró fogadófelület a sínrendszer kiépítése végett. 

Ízlésed meghatározó a választásnál, azonban érdemes az épület és a környezet stílusához is igazítani. Szögletes és íves formák, klasszikus és modern kialakítások közül kell kiválasztanod a leginkább tetszőt. 

Az alacsony és szögletes fedések modern környezetbe jobban illenek, míg az íves változatok szinte bárhová, és ezeknek megvan az az előnye, hogy alkalmasak magas, körbejárható kialakításra is, így teret adnak zárt állapotban is úszáshoz, illetve az alatta tartózkodáshoz. 

Mikor ideális a magas szerkezet?

A klaszikus magas szerkezetű medencefedések teljes körüljárhatóságot biztosítanak, így rossz időben, zárt állapotban is maximálisan használhatóak, hiszen a 2 méteres belmagasság kényelmes mozgást tesz lehetővé. Fűtéssel ellátott medencék esetén lehetőséget adnak arra, hogy akár télen is használd úszásra őket.

Azzal azonban tisztában kell lenned a magas szerkezetek esetén, hogy ezek kevésbé esztétikusak, zavaróak lehetnek, mivel kitakarhatják a kert vagy a kilátás egy részét, azonban cserébe komfortos használatot tesznek lehetővé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: