DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Spórolj jelentős költséget hőszivattyúval!

A világpiacon megfigyelhető trendek alapján az energiaárak drasztikus emelkedése még nem állt meg, így ha a környezet védelmét nem is tartod fontosnak, akkor is megéri beruházni egy megújuló energiát használó hőszivattyúba!

Új építés esetén érdemes megtekinteni a hőszivattyú árakat, mivel rendkívül kedvezően alakulnak használatával az energiaköltségek. A szabályozások alapján meg kell felelni a közel nulla energiaigénynek, de fűtéskorszerűsítés esetén is érdemes megfontolni a használatát, megvizsgálni az meglévő rendszer átalakításának lehetőségét. Az otthonok komfortja nemcsak a fűtést, hanem a használati meleg vizet, valamint az egyre forróbb nyarak miatt a klimatizálást is jelenti, a Zone Klíma hőszivattyúi pedig mindezeket tudják biztosítani.

 

Mi az a hőszivattyú?

Napjaink legkorszerűbb fűtési megoldása, a működéshez elektromos energiát használó hőszivattyú a külső környezetből - a levegőből, a talajvízből és a talajból - származó hőenergiát hasznosítja. Tedd le a voksodat a hőszivattyú telepítése mellett, a Zone Klíma szakemberei segítenek a rendszer megtervezésében és telepítésében!

Biztosítsd otthonod kényelmét energiahatékonyan az ingyenesen és korlátlanul rendelkezésre álló megújuló energiák hasznosítása révén, spórold meg a fűtési költségek jelentős részét, tegyél jót a környezetnek, hiszen ezen berendezések nemcsak fosszilis energiaforrásokat nem használnak, de károsanyag-kibocsátásuk is közel nulla, nem szennyezik a környezetet.

https-zoneklima.hu - 2023 június - Cikk 2



Napelemekkel kombinálva az üzemeléshez szükséges villamos energia is ingyen van, így teljesen klímasemlegessé és szolgáltató függetlenné tehető a rendszer.

 

Miért használj hőszivattyút?

A hőszivattyú akár 40%-kal kevesebb energiát használ fel az otthonok fűtésére, mint a hagyományos gázüzemű kazánnal vagy elektromos berendezéssel üzemelő fűtési rendszerek. Egy korszerű berendezés üzemeltetési költsége is alacsonyabb. 

A hőszivattyú hatékonysága meghaladhatja a 3-400%-ot, vagyis 1 kW elektromos energiából 3-4 kW hőt képes termelni. További megtakarítást érhetsz el, ha H vagy B GEO tarifát igényelsz.

A hőszivattyúk -25°C-ban is kiválóan működnek, azonban nagy hidegben esetenként elektromos rásegítést igényelnek.

 

Spórolj hőszivattyúval!

Új építés esetén már ma is megéri környezetbarát és energiahatékony hőszivattyút telepíteni, hiszen egyetlen berendezés megoldja az otthonok fűtését, melegvíz-ellátását és hűtését is.

A hőszivattyúra vonatkozó kedvezményes díjszabás révén akár további 50%-kal csökkenthetők az áramköltségek, illetve szolárrendszerrel kombinálva, az általa megtermelt energiának a berendezés üzemeltetéséhez történő felhasználásával le is nullázhatók.

Energiamegtakarítás érhető el az alacsony hőmérsékletű fűtési rendszer használatával, illetve akkor, ha minél alacsonyabb hőmérsékleten tartjuk a vízmelegítés hőfokát, illetve a rendszer szakemberek által beállított hőmérsékletét változatlanul hagyjuk. Ahogy a rendszeres karbantartásra figyelmet fordítva megelőzhetjük a teljesítményromlást, illetve a fogyasztás növekedését is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: